AcasăPoliticaBlaga, dupa plecarea lui Macovei: Daca nu si-ar fi dat demisia si...

Blaga, dupa plecarea lui Macovei: Daca nu si-ar fi dat demisia si si-ar fi inscris candidatura, ar fi fost radiata din partid!

La scurta vreme dupa ce Monica Macovei a anuntat ca pleaca din PDL, nemultumita de ce se intampla, la aceasta data in partid, si ca va candida la alegerile din toamna ca independent, liderul formatiunii a explicat ca oricum ar fi fost exclusa din randurile formatiunii, in cazul in care ar fi ales sa intre in cursa pentru Cotroceni vrand sa fie in continuare membru al Partidului Democrat Liberal.

Liderul democrat-liberal spune ca nu se bucura de plecarea niciunui membru al partidului pe care il conduce. Despre plecarea Monicai Macovei, Blaga a lasat sa se inteleaga, intr-o interventie telefonica in direct, la postul B1TV, dupa anuntul facut de fostul ministru al Justitiei, ca fosta PDL-ista risca excluderea din partid, in cazul in care si-ar fi inscris candidatura la scturinul pentru sefia statului, fara sa isi inainteze demisia din Partidul Democrat Liberal. Totul, in conditiile in care Alianta Crestin Liberala, din care face parte si PDL-ul, sustine un candidat unic alcelor doua formatiuni de dreapta, respectiv pe liderul PNL, Klaus Iohannis. „Eu nu ma bucur de plecarea nimanui din partid si spun asta de ai de zile, nu de acum. Doamna Monica Macovei avea de ales pana la urma. Daca nu si-ar fi dat demisia si si-ar fi inscris candidatura, ar fi fost radiata din partid, pentru ca avem un statut pe care il respectam cu totii”, a declarat Blaga.

Totodata, presedintele formatiunii democrat-liberale a explicat faptul ca adaca ar fi vrut sa-si incerce sansa la postura de prezidentiabil al PDL, dar si al ACL, tot ce ar fi trebuit sa faca Macovei ar fi fost sa se inscrie in cursa. „Dansa daca dorea sa participe in primul rand in competitia interna din partid nu era nicio problema- se putea inscrie, iar daca ar fi castigat-o se putea inscrie si in cealalta competitie, din Alianta Crestin Liberala”, a spus Blaga.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger