AcasăPoliticaBlaga, dupa intalnirea PDL-PNL: Candidatul unic ar putea fi desemnat pana pe...

Blaga, dupa intalnirea PDL-PNL: Candidatul unic ar putea fi desemnat pana pe 1 august

Liderul democrat-liberal a precizat, luni, dupa intrevederea cu liberalii, ca in cadrul intalnirii s-au dezbatutu atat teme legate de constituirea comisiilor mixte, precum si stabilirea unui candidat unic pentru alegerile prezidentiale.

Vasile Blaga

„Lucram ca intr-o alianta, practic. De astazi grupurile parlamentare vor lucra impreuna. Am stabilit, de asemenea, si pasii urmatori. (…) Ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, vom avea un singur candidat. Dar ne intereseaza un proiect pentru Romania, in care sa-i convingem pe romani (…) si mai ales sa construim o dreapta unita”, a anuntat Blaga.

Candidatul va fi desemnat in urma unei cercetari sociologice, urmate de un sondaj. Acest lucrur ar urma sa se intample, opineaza presedintele PDL, pana la inceputul lunii august. „Cred ca jumatatea lunii iulie, 1 august, ne poate gasi si sigur ne poate gasi cu un candidat unic desemnat”, a completat Blaga.

Cat priveste numele aliantei, democrat-liberalul a lasat sa se inteleaga ca nu titulatura e atat de importanta in acest caz, cat proiectul in sine. „Numele este important, dar nu cel mai important. Cel mai important este proiectul de tara. Inteleg ca sensibilitati sunt peste tot dar sa fiti convinsi sa credeti ca vom trece peste acest aspect, daca asta e problema care ne tine in loc”.

Cititi si: Liderii PDL si PNL, la negocieri. Iohannis: Dorim o fuziune a partidelor noastre cat de repede posibil

author avatar
Cristina Stefan
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger