AcasăPoliticaBiserica sta cu politica la masa. Isi tocmesc impozitele prin spatele altarului!

Biserica sta cu politica la masa. Isi tocmesc impozitele prin spatele altarului!

Dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca se ia in calcul impozitarea veniturilor realizate de Biserica, reprezentantii BOR au sustinut la randul lor ca sunt dispusi sa accepte aceasta varianta.

Cu o conditie insa: in cadrul discutiilor sa fie rezolvata si problema retrocedarile sau compensatii pentru bunurile confiscate de statul roman.

Dezbaterile privind oportunitatea impozitarii veniturilor realizate de Biserica a determinat Patriarhia Romana sa ofere publicului propria-i versiune.

„Biserica este deschisa pentru o discutie pe tema impozitarii veniturilor ei daca aceasta discutie este abordata impreuna cu chestiunea retrocedarii sau a compensarii tuturor proprietatilor bisericesti confiscate de Statul roman, astfel incat Biserica sa poata dispune de resursele necesare pentru intretinere si pentru sustinerea operei ei social-filantropice”, se arata intr-un comunicat al BOR.

Potrivit documentului citat, presiunea mediatica pentru o eventuala impozitare a veniturilor Bisericii are ca scop diminuarea rolului BOR in societate.

„Faptul ca Biserica Ortodoxa Romana este bine organizata si are capacitatea de a-si administra eficient proprietatile trebuie apreciat si promovat, iar nu invidiat si denigrat”, au mai precizat reprezentantii Bisericii.

author avatar
National
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger