AcasăPoliticaBirchall vrea dialog cu "toate institutiile care au un cuvant de spus...

Birchall vrea dialog cu „toate institutiile care au un cuvant de spus in domeniul Justitiei”

Deputatul PSD Ana Birchall a venit in spijinul reducerii datoriilor debitorilor, dar expertii critica legea falimentului personal

La cateva ore dupa ce Klaus Iohannis a semnat decretul prin acre oficializeaza inceputul interimatului sau in fruntea Ministerului Justitiei, social-democrata Birchall a ajuns la sediul institutiei.

S-a intamplat cu putine minute inainte de ora 18. Pana sa urce in biroul ocupat, pana mai ieri, de Florin Iordache, Ana Birchall a fost asaltata de reporteri. Si chiar daca a cerut in cateva randuri sa fie lasata sa isi salute colegii din MJ, pana sa-si anunte in detaliu planurile pentru perioada in care se va afla si la conducerea ministerului Justitiei, pe langa functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pe care o ocupa inca de la instalarea Cabinetului Grindeanu, Birchall a facut cateva referiri la ceea ce are de gand sa faca in perioada in care va fi succesorul lui Iordache.

„Inteleg asteptarile legate de aceste portofoliu, inteleg sensibilitatea creata in jurul acestui portofoliu (…) am inteles si preocuparea partenerilor nostri externi”, a declarat Birchall, inainte de a preciza ca pune mare pret pe un „dialog cinstit, sincer, transparent”, pentru a se gasi „solutiile necesare pentru bunul mers al Justitiei. Aceasta este preocuparea mea si va asigur ca voi face tot ce depinde de mine”.

Totodata, pesedista a anuntat ca primul telefon pe care il va da, din noua postura, va fi catre CSM, institutie cu ai carei reprezentanti a anuntat ca si-ar dori sa aiba, luni, o intrevedere. „Incepand de luni o sa invit la dialog toate instituiile care au un cuvant de spus in domeniul Justitiei si impreuna vom gasi solutiile”, a mai afirmat sefa interimara a MJ.

912 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger