AcasăPoliticaBerceanu: Basescu e singur. Un capitan de nava. Are o problema cu...

Berceanu: Basescu e singur. Un capitan de nava. Are o problema cu echipa

Radu Berceanu

La doi ani de cand a ales sa se retraga din politica, fostul ministru Radu Berceanu a vorbit, printre altele, intr-un interviu, despre omul politic Traian Basescu.

Radu Berceanu

Incepand prin a spune ca, in opinia sa, seful statului are o problema cu termenul de echipa, Berceanu a dat de inteles, in interviul acordat ziare.com, ca situatia de pe un vapor, in condtiile in care presedintele a fost, ani de zile, capitan de nava, nu se aplica si in politica. „Eu cred ca dl Basescu are o problema cu echipa. Cu definitia echipei. (…) E un comandant de vapor. Si un comandant de vapor nu are o echipa, ci are subalterni, are echipaje. Aici sta explicatia anumitor lucruri (…) Basescu e singur. Un capitan de nava. Sigur ca pe nava nu intrebi pe nimeni cum sa treci prin stramtoare sau prin furtuna. Echipajul executa ordinul si cine nu il respecta….Dar nu stiu daca modelul e la fel de bun si in politica”, sustine fostul ministru al Transporturilor.

In ciuda acestui aspect, Berceanu a subliniat si calitatile pe care considera ca Basescu le-a avut pe perioada mandatelor sale in fruntea statului, aducand in discutie probabilitatea ca alegerile din 2009 sa fi fost castigae de Mircea Geoana, candidatul PSD la acel scrutin. „Nu. Traian Basescu are niste calitati formidabile care au ajutat Romania foarte foarte mult. Noi nu prea facem comparatii intre ce este si ce putea sa fie. Imaginati-va cum ar fi fost Romania in ultimii cinci ani cu Geoana presedinte”, a continuat fostul democrat-liberal. Ba mai mult, Berceanu considera ca s-ar putea ca multi romani sa ajunga sa-l regrete pe Basescu, in calitate de sef al statului, odata ce in toamna isi incheie mandatul, iar la Cotroceni va ajunge un alt presedinte, ales in urma scrutinului ce va avea loc peste doar cateva luni. „Stati sa vedem ce presedinte o sa fie de la iarna si dupa vreun an o sa inceapa multa lume sa-l regrete pe Traian Basescu, cu bune si cu rele. Daca facea cateva lucruri altfel era mai bine”, considera fostul ministru, in interviul acordat sursei mentionate.

author avatar
eNational
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger