AcasăPoliticaBeneficiile detinutilor care scriu carti in spatele gratiilor, suspendate pana in septembrie

Beneficiile detinutilor care scriu carti in spatele gratiilor, suspendate pana in septembrie

Guvernul a decis sa suspende, pana in toamna, prevederea din articolul legii conform careia detinutii care scriu o lucrare stiintifica beneficiaza de o reducere cu 30 de zile a executarii pedepsei.

Desi ministrul Justitiei a sustinut varianta abrogarii articolului cu pricina, in cadrul sedintei saptamanale de Guvern de astazi s-a luat o alta decizie. Mai putin radicala la adresa „detinutilor scriitori”, cum au ajuns sa fie cunoscuti in spatiul public cei care au scris volume in perioada detentiei, odata ce s-au inceput verificarile in cazul numarului tot mai mare de persoane private de libertate care semneaza carti, in speranta ca astfel pot obtine reduceri de la exacutarea pedepsei.

Confirmand, practic, faptul ca premierul insusi a agreat aceasta varianta, in detrimentul abrogarii articolului in cauza, purtatorul de cuvant al Executivului a fost cel care, la finele sedintei Guvernului, a precizat ca, in urma constatarii unui „numar excesiv de mare de carti scrise in inchisoare”, s-a decis suspendarea prevederii care a adus beneficii celor care au scris volume, in timpul detentiei. In acest sens a fost amintit faptul ca, daca in 2006 nu era consemnata nici macar o astfel de lucrare stiintifica, in 2015 s-a ajuns la 337.

Ceea ce inseamna, practic, faptul ca, urmare a deciziei Cabinetului Ciolos, pana la 1 septembrie acest an, scrierile cu pricina nu mai sunt luate in calcul in vederea reducerii pedepsei.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger