AcasăPoliticaBEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu ca independent la europarlamentare

BEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu ca independent la europarlamentare

Mircea Diaconu

Biroul Electral Central (BEC) a respins, miercuri, candidatura fostului liberal Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare din 25 mai. Diaconu hotarase sa se inscrie ca independent la scrutinul pentru Parlamentul European, nemultumit ca PNL ii retrasese numele de pe lista nominalizarilor pentru europarlamentare.

Mircea Diaconu

Candidatura fostului senator liberal a fost respinsa de BEC, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a trimis Biroului o informare in care se arata ca Diaconu nu indeplineste condiiile legale de validare a candudaturii ca independent, odata ce Instanta Suprema a hotarat ca Diaconu nu mai poate ocupa o functie publica pana in 2015, respectiv vreme de trei ani de la pronuntarea deciziei Inaltei Curti, in 2012. Fostul senator poate contesta decizia BEC in justitie.

Saptamanile trecute, liberalii anuntasera ca luasera in calcul faptul ca Mircea Diaconu sa fie pe lista PNL la europarlamentare, insa tinand cont de anuntul ANI, conducerea formatiunii politice a decis retragerea numelui sau. Urmare a acestei decizii, Diaconu a demisionat. Apoi a strans cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a-si depune candidatura, ca independent, la alegerile pentru Parlementul European, din 25 mai.

Diaconu a fost declarat incompatibil, pentru ca ar fi detinut, simultan, calitatea de parlamentar, dar si cea de director al Teatrului Nottara din Capitala.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger