AcasăPoliticaBEC a prezentat rezultatele finale la EUROPARLAMENTARE

BEC a prezentat rezultatele finale la EUROPARLAMENTARE

Rezultatele finale ale alegerilor desfasurate duminica, 25 mai, au fost prezentate joi a pranz, de catre reprezentantii Biroului Electoral Central, urmand ca in decursul acestei dupa-amieze, sa fie inmanate certificatele de europarlamentar celor care au obtinut mandate de reprezentare in Parlamentul European.

Prin vocea purtatorului de cuvant al institutiei, Marian Muhulet, datele finale ale scrutinului in urma caruia au fost alesi cei 32 de reprezentanti ai Romaniei in PE au fost anuntate in urma cu scurt timp. Astfel, Alianta PSD-PC-UNPR a obtinut un numar de 16 mandate de europarlamentar, in timp ce PNL are sase astfel de mandate.

In conformitate cu rezultatele finale ale votului de duminica, PDL-ul are cinci mandate, iar UDMR- ul si Partidul Miscarea Populara cate doua. De asemenea, Mircea Diaconu, care a candidat ca independent, a obtinut, in ura scrutinului, dreptul de a reprezenta Romania in legislativul european. Restul competitorilor inscrisi in cursa – atat candidati independenti, cat si formatiuni politice- nu au trecut de pragul minim de 5%.

Urmeaza ca, in aceasta dupa-amiaza, incepand cu ora 17, la sediul BEC, de la Sala Palatului, sa fie inmanate certificatele constatatoare a alegerilor candidatilor care au obtinut mandate de reprezentare in Parlamentul European.

Sursa foto: politicaromaneasca.ro

author avatar
Cristina Stefan
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger