AcasăPoliticaBashar al-Assad a scapat dintr-un atac cu obuze

Bashar al-Assad a scapat dintr-un atac cu obuze

Assad, la moschee, dupa atacul asupra convoiului in care se afla

Convoiul presedintelui sirian, Bashar al-Assad, a fost atacat cu rachete in timp ce se indrepta spre Moscheea Anas bin Malik din Damasc.

Assad, la moschee, dupa atacul asupra convoiului in care se afla

Assad nu a patit nimic, televiziunea de stat aratandu-l la moschee, in timpul rugaciunii ce marcheaza sarbatoarea Eid al-Fitr, de incheiere a Ramadanului. Ministrul sirian al Informatiilor, Omran Zoabi, a negat ca ar fi existat vreun atac. Brigada Tahrir al-Sham a anuntat ca a executat foc de artilerie asupra cartierului rezidential Maliki, unde locuiesc Assad si apropiatii sai, soldat cu victime.  Firas al-Bitar, comandantul brigazii, a declarat ca mai intai s-a cercetat ruta de deplasare a convoiului, apoi s-a execut foc de artilerie cu obuze de 120 mm. „Au fost doua coloane de masini, una in care se afla Bashar si alta falsa. Am atacat convoiul lui Assad”, a declarat al-Bitar.

Martorii sustin ca au fost trei serii de bombardamente de artilerie asupra cartierului Maliki. Armata lui Bashar a raspuns cu „o ploaie de obuze si rachete” asupra regiunii Ghouta, unde se afla Brigada Tahrir al-Sham. Acest atac este unul dintre putinele directe la viata lui Bashar al-Assad, in doi ani si jumatate de razboi intern. Cel de anul trecut, de la sediul lui general, s-a soldat cu moartea a patru militari foarte apropiati lui Assad, dar acesta a scapat si atunci cu viata.

author avatar
Arpad Dobre
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger