AcasăPoliticaBasescu:"Marea problema a Romaniei, lipsa locurilor de munca". Tinerii termina scolile si...

Basescu:”Marea problema a Romaniei, lipsa locurilor de munca”. Tinerii termina scolile si nu au o solutie

Aflat, miercuri, la Roman, seful statului a afirmat ca Romania are o mare problema cu lipsa locurilor de munca, punctand ca somajul in randul tinerilor este crescut, pentru ca absolventii nu au oportunitati de angajare, odata ce termina studiile.

Vorbindu-le celor prezenti la inaugurarea unei fabrici din orasul amintit, Traian Basescu a atins si problema locurilor de munca la nivel national. „Marea problema a Romaniei e lipsa locurilor de munca. Este adevarat, la nivel national nu avem un somaj foarte mare comparativ cu ceea ce se intampla in alte tari din UE. Somajul e de 7,3-7,4%. Dar in randul tinerilor, somajul e de 23%. Cei care „contribuie” cel mai mult la somaj sunt tinerii. Ei termina scolile si nu au o solutie”, a sustinut presedintele.

Cu toate acestea, seful statului s-a declarat optimist in ceea ce priveste solutionarea acestei chestiuni, odata ce perioada de criza a fost depasita. „Puteti avea incredere in Romania. In mod cert aici se vor crea si locuri de munca si, usor-usor, dupa aceasta criza naprasnica, din 2009, 2010 si chiar si 2011, economia Romaniei devine tot mai performanta si competitiva”, a incheiat Traian Basescu.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger