AcasăPoliticaBasescu vrea un alt premier. Sustine ca nu il va desemna din...

Basescu vrea un alt premier. Sustine ca nu il va desemna din nou pe Ponta prim-ministru

Traian Basescu

Noi atacuri din aprtea presedintelui la adresa sefului Guvernului. Dupa ce a dat de inteles ca il considera principalul responsabil pentru ruperea USL-ului, Traian Basescu spune ca nu l-ar mai desemna pe Ponta premier.

Traian Basescu

Seful statului sustine ca, odata cu cooptarea UDMR-ului in Executiv, odata ce reprezentantii Uniunii au anuntat, zilele trecute, ca au decis sa intre la guvernare, se presupune ca se modifica programului de guvernare, ceea ce presupune ca Ponta ar trebui redesemnat ca premier. Lucru pe care nu are in intentie sa-l faca, pe motiv ca actualul sef al Guvernului ar fi „corupt”, dupa cum a declarat liderul de la Cotroceni, duminica, intr-o emisiune de la ProTV. „Aducerea UDMR inseamna un nou guvern care trebuie sa vina la investitura si un premier redesemnat. La instalarea unui guvern nu se instaleaza doar ministri, dar si un program. Aducerea UDMR inseamna o schimbare masiva si de program si de structura a partidelor care sustin din Parlament. Daca nu vine (pentru desemnare, la Cotroceni – n.r), probabil ca voi ataca decizia la CCR. Nu vreau sa creez un precedent urat in interpretarea Constitutiei. Categoric nu il mai desemnez pe Victor Ponta. Este corupt”, afirma Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca, desi Ponta are majoritate in Parlament, exista si alte nume in cadrul USD-ului (PSD,PC, UNPR- n.r) care pot ajunge sa conduca Guvernul.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger