AcasăPoliticaBasescu vrea sa scoleasca Parlamentul in probleme de politica europeana

Basescu vrea sa scoleasca Parlamentul in probleme de politica europeana

Cand Traian Basescu da cu barda referendumului din 2009 in Parlament, Dan Voiculescu (foto jos) riposteaza cu referendumul din 2012, pierdut de Basescu fara drept de apel

Traian Basescu solicita Parlamentului, in temeiul Constitutiei, sa se adreseze plenului reunit pe teme de politica europeana.

Cand Traian Basescu da cu barda referendumului din 2009 in Parlament, Dan Voiculescu (foto jos) riposteaza cu referendumul din 2012, pierdut de Basescu fara drept de apel

Conform cererii venite de la Cotroceni, intalnirea ar urma sa aiba loc martea viitoare, pe 12 martie. Asta daca Birourile permanente ale celor doua Camere vor gasi timpul necesar pentru a convoca sedinta reunita la data si ora indicate de presedinte.

Dan Voiculescu

Iar cum semnalele venite dinspre Parlament mentioneaza intentia conducerilor celor doua Camere de a se intalni ”luni sau marti”, este posibil ori ca decizia sa se ia dupa ora mentionata in solicitare, ori cu foarte putina vreme inainte, suficient cat sa-l calce pe nervi pe Basescu.

Modificarea Constitutiei, nou motiv de zarva pentru taberele politice dambovitene

La fel de adevarat este ca, pana sa ajunga sa se adreseze parlamentarilor pe teme de politica europeana, Traian Basescu a zgandarit deja orgoliul legislativului abordand frontal problema modificarii Constitutiei, ieri, la dezbaterile organizate de Academia Romana pe tema. Prilej cu care Basescu a readus in actualitate referendumul din 2009, cand romanii, intr-un procent mai mare de 50%, au votat pentru parlament unicameral, cu doar 300 de alesi. ”Avem 588 de parlamentari, mai mult decat SUA si foarte aproape de Parlamentul European”, a reclamat seful statului, care a mentionat in mod expres si preocuparea Presedintiei pentru modificarea Constitutiei, concretizata prin finalizarea unui proiect de revizuire ”neatins de Parlament”. Proiect care, conform prezentarii facute de Traian Basescu, reglementeaza organizarea referendumurilor, reduce termenul de dizolvare a Parlamentului, elimina situatiile in care puterea judecatoreasca trece peste deciziile CCR, instituie raspunderea magistratilor pentru hotararile date si punerea sub control public a activitatii CSM, clarifica unele probleme financiare ale statului (respectiv limitarea datoriei publice la maximum 60% din PIB si a deficitului la 3%).

Voiculescu: Basescu sa respecte votul dat la referendumul din vara lui 2012

Fan declarat al pensionarii anticipate a actualului presedinte, Dan Voiculescu a pedalat pe referendumul de demitere din vara lui 2012, cand majoritatea a votat in favoarea suspendarii lui Traian Basescu. ”Respectam un vot larg majoritar popular, domnule Basescu?”, a intrebat Voiculescu, invitandu-l pe seful statului ca, in cazul unui raspuns afirmativ, sa respecte vointa celor care au votat ”DA” si sa renunte la functie. ”Nimic nu e vesnic, nici macar imunitatea lui Traian Basescu”, a conchis Voiculescu, in context.

author avatar
Simona Badulescu
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger