AcasăPoliticaBasescu: Vom face o oferta politica Republicii Moldova

Basescu: Vom face o oferta politica Republicii Moldova

Dupa ce, deunazi, solicita misiunii OSCE in Republica Moldova sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii romane ca limba de studiu, presedintele Traian Basescu a reluat  tema in cadrul intanirii cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

Traian Basescu isi declara inca o data sprijinul pentru Republica Moldova

Cu acest prilej, seful statului a afirmat ca Romania este dispusa sa faca ”o oferta politica” Republicii Moldova, daca nu se reuseste asigurarea ”securitatii si suveranitatii acestei tari”. ”Nu pot sa nu fiu sincer cu dumneavoastra. Romania nu va putea ramane impasibila politic, repet, politic, in cazul in care din Transnistria sau din zona gagauza vor porni provocari care sa aduca Republica Moldova in riscul de a-si intrerupe drumul catre Uniunea Europeana. Si vom face o oferta politica Republicii Moldova daca nu se reuseste asigurarea securitatii si suveranitatii acestei tari, care este o tara europeana, este parte a Europei si nu a Uniunii Euroasiatice”, a precizat Traian Basescu, mentionand ca asteapta in continuare o reactie din partea OSCE in privinta tratamentului aplicat scolilor romanesti din Transnistria.

Elena Basescu acuza si ea abuzurile autoritatilor de la Tiraspol

Mezina Elena transmite mesajul tatalui ei la Bruxelles

Problema abuzurilor savarsite de autoritatile de la Tiraspol a fost ridicata si de Elena Basescu in Parlamentul European, fiica sefului statului adresand o interpelare pe aceasta tema Inaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate, Cathrine Ashton. In document, Elena Basescu subliniaza ca ”actiunile de intimidare asupra unor scoli sau licee aflate sub jurisdictia administratiei de la Chisinau au un impact negativ asupra reglementarii conflictului transnistrean”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger