AcasăPoliticaBasescu: "Tineretul are nevoie de cluburi". Ce solutie vede ca alternativa la...

Basescu: „Tineretul are nevoie de cluburi”. Ce solutie vede ca alternativa la inchiderea lor

Pe fondul tragediei din Colectiv, si a anuntului venit din partea autoritatilor – acela de a inchide localurile in cazul carora se constata nereguli – de teama aparitiei unui alt incident cu risc pentru siguranta celor care frecventeaza astfel de spatii publice, Traian Basescu considera eronata aceasta reactie „la cald”.

Fiind de parere ca „tineretul are nevoie de cluburi”, aspect pe care il precizeaza atat la inceputul, cat si la finele unei postari dedicate, marti, acestui subiect, pe pagina sa de facebook, fostul presedinte considera ca mai degraba ar trebui sa se faca eforturi pentru a se gasi solutii in vederea modernizarii acestor cluburi pe care tinerii le aleg ca alternativa de petrecere a timpului liber, indeosebi in sezonul rece.

Totodata, Traian Basescu aminteste ca, in caz contrar, exista riscul aparitiei unor localuri care sa functioneze in chip clandestin, air pericolul ar fi cu atat mai mare, la nivel de siguranta consumatorilor. „Prima reactie a autoritatilor este sa le inchida. Gresit. Plecind de la comanda sociala ele trebuie sa existe. Solutia este finantarea modernizarii acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casa. Daca le vom inchide cluburile ce alternativa dam tinerilor pentru petrecerea sfirsitului de saptamina mai ales iarna? Credeti ca vor umple salile de teatru? Nu vreau sa-mi imaginez cit de riscante ar fi niste cluburi clandestine”, noteaza actualul presedinte al Miscarii Populare, Basescu manifestandu-si convingerea ca Executivul va gasi „o solutie inteligenta pentru prezent si viitor”.

Anuntul fostului lider de la Cotroceni a venit iniantea sedintei de Guvern in care s-a discutat pe marginea acestei situatii, dupa tragedia din clubul afectat, vinerea trecuta, de un incendiu devastator.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger