AcasăPoliticaBasescu: Sper ca in iunie sa se stabileasca intrarea in Schengen cu...

Basescu: Sper ca in iunie sa se stabileasca intrarea in Schengen cu aeroporturile si porturile

Prezent, duminica, la Iasi, seful statului a afirmat ca spera ca, luna viitoare, sa se ia decizia intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, intr-o prima faza cu porturile si aeroporturile, pentru ca apoi, de la anul, sa adere si in urmatoarea etapa – cu frontierele terestre.

Mentionand ca Romania mai are de indeplinit si urmatorii pasi in procesul de integrare europeana – intrarea in Spatiul Schengen si adoptarea monedei unice – euro, fiind vorba de obligatii pe care tara noastra si le-a asumat prin tratatul de aderare la UE, Basescu a precizat ca spera ca din iunie sa accedem in Schengen pe o prima faza, urmand ca la anul sa indeplinim toate criteriile pentru intrarea in zona euro.

„Sper ca in iunie sa se stabileasca intrarea in Schengen pe prima faza cu aeroporturile si porturile, iar in 2015 sa se produca intrarea cu frontierele terestre. In ceea ce priveste euro, cred ca anul viitor Romania va indeplini toate criteriile pentru intrare in zona euro. Sunt cele cinci criterii de la Maastricht”, a punctat Basescu, adaugand ca la aceasta data Romania indeplineste patru din aceste cinci norme.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger