AcasăPoliticaBasescu: Solutia Guvernului, de crestere a taxelor, gresita. "E ca si cum...

Basescu: Solutia Guvernului, de crestere a taxelor, gresita. „E ca si cum ai trage frana economiei”

Seful statului considera ca decizia Executivului de a majora taxele, in conditiile in care economia abia s-a reechilibrat dupa o perioada de criza, e gresita. Mai mult, masura ar fi similara cu actionarea unei frane asupra economiei.

Prezent, duminica, la o dezbatere a Miscarii Populare, la care au luat parte mai multi lideri ai MP, Traian Basescu a facut o serie de precizari cu privire la introducerea noilor taxe. „Ideea ca o economie care a trecut prin criza cu eforturi formidabile si cu costuri politice formidabile primeste, imediat ce se reechilibreaza, un set de 35 de taxe noi este gresita. Este ca si cum ai trage frana economiei„, a precizat seful statului.

Presedintele a mentionat si ca Fondul Monetar International nu se poate impotrivi deciziilor guvernului. „Sigur FMI nu se poate opune vointei Guvernului. FMI putea sa fie un mai bun consultant pentru Guvernul Romaniei. Solutia pe care a gasit-o Guvernul a fost cresterea taxelor. In opinia mea, intr-un moment in care economia se pregateste sa se relanseze dupa o perioada de ajustare structurala extrem de puternica generata de criza, in 2009 si in mod deosebit in 2010, este o greseala si astea sunt motivele pentru care am criticat la pachet, atat FMI si Guvernul Romaniei„, a mai declarat presedintele.

73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger