AcasăPoliticaBasescu: Situatia din Ucraina nu e usoara deloc. Exista riscul extinderii conflictului...

Basescu: Situatia din Ucraina nu e usoara deloc. Exista riscul extinderii conflictului si in Odessa

Seful statului a avut, marti, o intrevedere, la Cotroceni, cu omologul sau croat, Milos Zeman. In cadrul conferintei de presa comune sustinute la finele intalnirii, Basescu a facut o serie de precizari despre situatia din Ucraina.

Presedintele si-a exprimat temerea ca actualul conflict din Ucraina s-ar putea extinde catre regiunea Odessa, manifestandu-si ingrijorarea ca situatia ar putea afecta si regiunea transnistreana. „Situatia din Ucraina nu este usoara deloc, pe de-o parte in Donetk muncitorii au iesit in strada cerand unitate, pe de alta parte la Slaviansk in noaptea aceasta s-au auzit focuri de arma si confruntari militare. Cert este ca exista riscul extinderii conflictului si in regiunea Odessa, ceea ce ar putea afecta considerabil si situatia Transnistriei, daca intr-adevar Federatia Rusa are ca obiectiv sa revina la gurile Dunarii, la bratul Chilia. Noi nu excludem aceasta posibilitate si o consideram doar o chestiune de timp”, a declarat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, presedintele a punctat ca problemele din Ucraina „fragilizeaza situatia Moldovei”, in contextul in care, in curand, autoritatile de la Chisinau urmeaza sa semneze Acordului de Asociere si a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeana.”Nu excludem posibilitatea ca in perioada urmatoare sa fie provocari cum a fost cea a prezentei lui Rogozin in Republica Moldova si in Transnistria pe 9 mai, cu survolarea spatiului aerian al Romaniei. Credem, insa, ca situatia Republicii Moldova poate fi controlata cu calm si fara a se raspunde la provocari”, a mai afirmat Basescu.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger