AcasăPoliticaBasescu si Antonescu i-au umflat stanga lui Ponta

Basescu si Antonescu i-au umflat stanga lui Ponta

In loc de un nou Guvern trecut fara probleme de o majoritate indubitabila (346 de voturi ”pentru”)  Victor Ponta s-a trezit, ieri, pus la zid de Traian Basescu si Crin Antonescu.

Traian Basescu il ameninta pe Victor Ponta cu reclamarea noului guvern la CCR

Prima lovitura a venit dinspre seful statului, care l-a avertizat pe Victor Ponta, in scris, ca risca sa fie contestat la CCR, daca nu trece prin Parlament, fie si prin asumarea raspunderii, un nou program de guvernare: “Fortarea unui vot fara modificarea programului de guvernare are doua riscuri. Unu, hotararea sa fie atacata de 50 de membri ai Parlamentului si atunci se supenda desemnarea ministrilor pana cand se propunta CCR. Al doilea – declansarea conflictului intre Presedintie si Parlament avand ca obiectiune exact faptul ca se instaleaza o noua structura politica pe un program care a fost votat intr-o alta componenta politica a Guvernului”.

Pretendentii la portofoliile Guvernului Ponta III in timp ce asteptau sa fie votati de Parlament

“Va asigur ca nu este o chichita, este o conditie a legitimitatii noii structuri guvernamentale, ca urmare a schimbarii structurii politice a majoritatii”, a adaugat apasat Traian Basescu. Iar ca sa-si probeze buna credinta, Basescu s-a oferit sa transforme Cotroceniul intr-un non-stop in noaptea de marti spre miercuri: “L-am asigurat pe premierul Ponta ca pana dimineata la 6.00, la orice ora se rezolva cele doua probleme – asumarea raspunderii pe noul program si desemnarea noilor ministri, la orice ora am disponibilitatea (pentru depunerea juramantului, respectiv validarea noului Cabinet – n.r.).

Antonescu demisioneaza lasandu-l in ofsaid pe premier

Crin Antonescu i-a stricat premierului momentul, anuntandu-si demisia din fruntea Senatului

Ignorand atentionarea lui Basescu, Victor Ponta s-a prezentat in Parlament, cu noul sau guvern cu tot, in vederea investirii. Conform obiceiului, Ponta si-a tinut discursul de bon-ton, imbogatit de aceasta data cu durerea produsa de plecarea liberalilor din Guvern si cu declaratii de dragoste eterna facute din nou PNL-ului. Surpriza a venit imediat dupa, cand Crin Antonescu, fostul sau prieten si partener, nu numai ca i-a spus sa termine cu ipocrizia si invitatiile facute la misto PNL-ului si sa-si vada de noul mariaj cu UDMR, dar l-a si acuzat de promovarea proiectului Rosia-Montana ca urmare a “finantarii primite din partea Gold Corporation”. Adica de luare de mita, mai pe romaneste. In plus, Antonescu a incheiat de-a dreptul apoteotic, demisionand din fruntea Senatului, dar asta numai dupa ce l-a invitat si pe Victor Ponta sa faca acelasi lucru. Motivul: amandoi si-au castigat functiile de pe urma proaspat raposatei USL. “Eu nu demisionez, s-o faca altii!”, a sarjat Ponta. “O face eu!”, i-a dat Antonescu lovitura mediatica de gratie fostului sau partener si dus a fost.

Pe langa dusmanul traditional, Basescu, Victor Ponta si-a mai achizitionat un adversar de top: PNL

[poll id=”708″]

author avatar
Simona Badulescu
1.982 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger