AcasăPoliticaBasescu semneaza petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburanti

Basescu semneaza petitia PMP impotriva taxei suplimentare la carburanti

Seful statului a declarat, vineri, ca va semna petitia initiata de catre reprezentantii Partidului Miscarea Populara, demers prin intermediul caruia isi manifesta dezacordul fata de introducerea taxei suplimentare la carburanti.

Basescu a afirmat ca, desi a promis ca va semna aceasta petitie, nu va si participa la mitingul Miscarii Populare, organizat in acelasi scop.”Le-am promis ca semnez si eu petitia, pentru ca consider taxa de 42 de bani pe litru inutila. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii acestia”, a precizat presedintele.Totodata, Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca a vorbit in acest sens cu premierul Ponta, dar ca seful Guvernului nu e dispus sa renunte la ideea introducerii acestei taxe. Mai mult, liderul de Cotroceni sugereaza ca primul-ministru ar putea sa amane din nou aceasta taxa, „plecand de la realitatea primelor doua luni (ale anului-n.r)”.

Anuntul privind semnarea acestei petitii vine la doar cateva ore dupa ce seful statului a anuntat ca a promulgat asa-numita „lege verde”. „Am promulgat azi (joi-n.r) legea de aprobare a OUG si astept cu nerabdare ieftinirea pretului la energia electrica. Legea e promulgata, sper ca sindicatele sa nu mai aiba manifestari nici in fata CCR si nici sa astepte ceva de la presedinte, pentru ca e problema Guvernului, care are foarte mare grija la preturile la energie, astfel incat de la 1 aprilie introduce o noua taxa la combustibil”, a declarat presedintele, joi seara, intr-o conferinta de presa.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger