AcasăPoliticaBasescu se intoarce in politica pe usa din dos

Basescu se intoarce in politica pe usa din dos

Nu mai vrea sa fie nici presedinte, nici premier, dar nici departe de scena politica nu poate sa stea. Traian Basescu sustine ca are multe pe suflet si vrea ca vocea lui sa conteze in continuare.

Traian Basescu si-a propus sa revina in viata publica

Fostul presedinte este nevorbit. Dupa doua luni de autoizolare, Traian Basescu spune ca „spatiul public” il forteaza sa iasa din nou la rampa. Nu mai are aspiratii, dar nici gura inchisa nu mai poata sa si-o tina, conform propriilor declaratii. „Voi reveni in viata publica. Nu mai am aspiratii sa devin presedinte, primar, premier, dar nu voi tacea. (…)Aproape doua luni am tacut, dar spatiul public nu ma lasa in pace”, a afirmat Basescu, mentionand ca nu se va inscrie in nicio formatiune politica, multumindu-se cu statutul de „partener” al Partidului Miscarea Populara.

Iohannis, mana-n mana cu Ponta

Ca fost presedinte, Basescu nu a rata ocazia sa analizeze prestatia succesorului sau. Desi sustine ca este prea devreme „sa-l judece” pe Klaus Iohannis, Traian Basescu nu a putut sa nu remarce atitudinea toleranta pe care seful statului o are fata de premierul pesedist Victor Ponta.  O tactica gresita care, in opinia fostului presedinte, il va ajuta pe Ponta sa-si conserve functia de prim-ministru. „ Ce cred ca nu se va realiza din dorintele domnului Iohannis, este sa guverneze cu un guvern PNL, pentru ca atata timp cat il mangai pe cornite pe premierul Victor Viorel Ponta, nu ai cum sa generezi venirea la putere a PNL. (…) Eu daca as fi presedinte si as vrea sincer lucrul asta (schimbarea guvernului– n.r), as pune presiune pe premier, n-as da comunicate «ne-am intalnit, ne-am inteles, ne-am pupat». Nu vad presiunea schimbarii. Si nu cred ca asa se poate produce declicul schimbarii la nivelul Executivului”, a explicat Traian Basescu.

Se tine departe de scandalurile de coruptie

Indiferent cat de mult a incercat, fostul presedinte nu a reusit sa evite incomodele intrebari legate de Elena Udrea. Politicieanul cel mai fidel, care l-a sprijinit in cei zece ani de mandat, dar pe care procurorii il acuza de numeroase fapte de coruptie. Fapte despre care Basescu spune ca nu a avut niciodata informatii. Fara sa intre pe fondul problemei, fostul presedinte s-a limitat doar la mentiona inca o data ca Elena Udrea se bucura de toata increderea lui. „Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, sa ia bani sa faca ceva, sunt 11 ani de cand colaborez cu ea. (…) Am incredere in acest om. Cand un judecator va spune ca e vinovata, voi recunoaste indiscutabil decizia judecatorilor. Dar deocamdata discutam de o faza premergatoare. Elena Udrea  s-a dovedit a fi un om puternic, un om cu principii si ce mi-a placut foarte mult la doamna Udrea este ca n-a contrazis ce a sustinut timp de zece ani, ca justitia trebuie sa functioneze, chiar daca nu cred ca-i place cum o trateaza justitia sau nu justitia, ma rog, Parchetul”, a conchis Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger