AcasăPoliticaBasescu scindeaza PSD-ul

Basescu scindeaza PSD-ul

Suparat nevoie mare pe seful statului, lui Victor Ponta i-a venit de-o noua suspendare. Cum i-a incoltit ideea in minte, s-a si repezit sa o faca publica. „O astfel de actiune nu este oportuna”, l-a contrazis imediat Catalin Ivan.

Traian Basescu a reusit sa agite apele in PSD

Dupa mai multe saptamani in care s-au atacat pe toate fronturile, Victor Ponta a decis ca  este cazul sa-l ameninte pe presedinte cu o noua suspendare. „Daca incalca Constitutia si daca avem o decizie a Curtii in acest sens, nu exista o alta cale de sanctiune decat cea prevazuta de Constitutie: suspendarea. Decizia apartine Parlamentului, nu Guvernului si nu unui partid”, a declarat premierul. „Daca CCR ne da dreptate, atunci Traian Basescu ar trebui suspendat”, s-a auzit in secunda doi ecoul premierului, recte Dan Sova. „O noua suspendare, din punctul meu de vedere, nu are sens, acum avem nevoie de stabilitate, economia merge din ce in ce mai bine, nu putem sa punem in pericol rezultatele guvernarii foarte bune de pana acum”, le-a taiat  Catalin Ivan avantul colegilor sai.

Victor Ponta l-ar mai suspenda o data pe seful statului

„Suspendarea ar insemna sa ducem tara din nou intr-o criza politica, sa mergem din nou la referendum, sa chemam din nou oamenii la vot, oameni care oricum vin in noiembrie si vor sanctiona regimul lui Traian Basescu si practic vor sanctiona pe orice candidat va sustine acesta”, a mai comentat europarlamentarul pe tema. De gura lui Ivan sau poate din proprie initiativa, Ponta a anuntat ulterior ca i-a cam pierit cheful de razboi cu Basescu. „Nu-l suspendam. Daca CCR decide ca presedintele are drept de vot, dar nu are dreptul sa faca campanie electorala, atunci pana si presedintele va trebui sa respecte Constitutia”.

Curtea Constitutionala, noul front de lupta

 

Catalin Ivan il contrazice public pe liderul PSD

Dupa ce s-au jucat de-a plangerile penale si s-au amenintat reciproc cu puscaria, premierul si presedintele si-au mutat tabara la Curtea Constitutionala. Ca raspuns la  sesizarea depusa de Guvern, Traian Basescu „l-a parat” la randul sau pe premier la CCR. Motivul: Ponta il impiedica sa acorde decoratii , refuzand sa semneze decretele. „Refuzul contrasemnarii este evidentiat de un simplu «NU» subliniat, urmat de semnatura Prim-ministrului. Prin urmare, refuzul exprimat de Prim-ministru, fara a cuprinde vreo motivare, a creat un blocaj la nivel institutional, generand un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice implicate”, reclama seful statului. Pusi in fata unei astfel de situatii usor penibile, judecatorii Curtii Constitutionale au decis sa analizeze plangerile celor doi demnitari pe 21 mai, cu trei zile inainte de finalul campaniei electorale.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.062 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger