AcasăPoliticaBasescu s-a invartit de un nou partid

Basescu s-a invartit de un nou partid

Dizidentii pedelisti au reusit sa sparga blocada adversarilor si sa-si inregistreze un nou partid: Miscarea Agricultorilor Romani – MAR, condusă de fostul democrat-liberal Stelian Fuia.

Miscarea Agricultorilor Romani va evolua cu marul in frunte

Aparitia MAR la scurta vreme dupa ce Traian Basescu s-a aplecat cu toata atentia asupra agriculturii este, fara indoiala, o simpla coincidenta. Neplacută pentru cei care s-au straduit sa blocheze inregistrarea Partidului Miscarea Populara, dar asa e vizta, plina de surprize. La fel de adevarat este si ca persoanele mai banuitore din fire ar putea sustine ca, in timp ce PMP a iesit in fata pentru a lua supra sa toate bobarnacele si contestatiile, MAR-ul lui Fuia s-a strecurat in Registrul partidelor politice nebagat in seama de adversari. Iar acum tribunalul a decis, definitiv si irevocabil, in decembrie inscrierea MAR in registrul cu pricina, inseamna ca noul partid este liber sa participe la toate alegerile. Incepand cu europarlamentarele din primavara care urmeaza, de buna seama. Initial, demersul lui Stelian Fuia parea sortit eșecului, dupa ce Partidul Popular Agrar, condus de Costel Caras, a fost radiat din Registrul partidelor politice taman in momentul in care isi deschisese portile pentru pedelistii dornici s-o taie din partidul ajuns pe mana lui Vasile Blaga. Ramasi cu buza umflata, pedelistii neplacut surprinsi de alegerea lui Vasile Blaga in fruntea PDL au priceput ca trebuie mai intai sa taca, pentru a putea sa faca. De aceea nu s-a mai auzit nimic de vreun partid al agricultorilor in timp ce se derulau demersurile legale necesare infiintarii unui nou partid. Strategia a dat roade, noua formatiune primind certificatul de nastere pe 18 decembrie.

MAR vrea sa-i bata pe pesedistii la ei acasa

Fostul ministru al Agriculturii in cabinetul Ungureanu, Stelian Fuia, a reusit sa insele vigilenta adversarilor si sa-si inscrie partidul

Tinand cont de focusarea MAR asupra satului si agriculturii, liberalii pot rasufla mai usurati – asta daca Partidul Miscarea Populara, destinat electoratului urban, nu va reusi totusi sa depaseasca si el obstacolele aparute in calea inregistrarii sale legale. In schimb, pisica aterizeaza in ograda PSD-ului, partid care a ”inchiriat” zona rurala a patriei inca din zorii democratiei postdecembriste. Iar cum noul partid va evolua sub flamura lui Basescu, atacul direct la electoratul de stanga nu are cum sa pice deloc bine social-democratilor. Concret, obiectivul ”precis definit” al MAR (partid declarat de centru-dreapta) il reprezinta ”mobilizare si organizarea politica a celui mai mare si responsabil segment al societatii romanesti” – respectiv segmentul rural. Ceea ce inseamna ca satele patriei (din care PSD-ul recolteaza, prin traditie, voturi cu nemiluita) vor fi asaltate de acum inainte de un partid de profil, al agricultorilor – tagma din care, mai nou, face parte si Traian Basescu. In aceste conditii, ramane de vazut la proximele alegeri, europarlamentarele din primavara lui 2014, cum va face PSD-ul fata acestei neasteptate și periculoase concurente ivita chiar pe culoarul sau electoral.

author avatar
Simona Badulescu
1.584 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger