AcasăPoliticaBasescu: Ruperea USL, o prostie. Considera ca Ponta e responsabil

Basescu: Ruperea USL, o prostie. Considera ca Ponta e responsabil

Traian Basescu

Seful statului considera ca destramarea alantei aflate la guvernare din 2012, ca urmare a deciziei liberalilor de a se retrage din Guvern,  este o „prostie”, de care il vede responsabil pe actualul premier.

Traian Basescu

Basescu a explicat, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica, la ProTV, ca gestul liderilor PSD si PNL, de a renunta la alianta care le asigura majoritatea parlamentara, si, ca atare, posibilitatea de a vota legi, e unul total gresit, considerand ca premierul este cel care a impins lucrurile catre decizia anuntata de Antonescu. „Nici acum nu imi vine sa cred ca au facut o asemenea prostie. Unii spun ca este bine (ca s-a rupt USL). Eu spun ca este rau. Aveau o majoritate certa, fara complicatii la programul de guvernare. Nu voi intelege niciodata cum doi oameni politici care se pretind responsabili, avand o astfel de majoritate care le permitea sa revizuiasca corect Constitutia, sa faca reorganizare administrativa, au renuntat la aceasta majoritate. Este clar ca Victor Ponta este cel care a creat conditiile si Crin Antonescu le-a acceptat pana la urma”, a sustinut Basescu.

USL s-a destramat marti seara, cand liderul liberal, Crin Antonescu, a anuntata, dupa Delegatia Permanenta a PNL, ca s-a decis ca ministrii lor sa iasa din Guvern. PNL a intrat in opozitie, in timp ce Ponta urmeaza sa anunta, zilele urmatoare noul Cabinet, dupa negocieri cu UDMR si minoritatile nationale.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger