AcasăPoliticaBasescu: Romania nu se va implica militar in niciun conflict in regiune,...

Basescu: Romania nu se va implica militar in niciun conflict in regiune, decat impreuna cu aliatii NATO

Vorbind despre criza din Est, dar si despre solicitarea venita, miercuri, din directia Transnistriei, privind alipirea la Federatia Rusa, in momentul in care a fost intrebat, in cadrul unui interviu acordat unimedia.info, daca tara noastra va ajuta Moldova, in caz de pericol, faptul ca „Romania nu se va implica militar in niciun conflict militar in regiune, decat impreuna cu aliatii NATO”.

Traian Basescu

Intrebat despre posibilitatea declansarii unui astfel de conflict in regiune, Basescu a exclus categoric aceasta probabilitate. „E exclus un razboi. (…) Avem niste reguli, iar ele sunt ca intram in razboi pentru un partener din NATO. Atunci Romania nu va avea nicio ezitare sa intervina militar in apararea tarii din NATO care a fost atacata. De aceea cred ca este foarte important pentru Republica Moldova sa aiba o optiune ferma despre propria sa securitate”.

Va amintim ca, dupa ce in urma cu doar cateva saptamani, Crimeea a fost anexata la Rusia, in urma unui referendum nerecunoscut de comunitatea internationala, miercuri, Transnistria a cerut sa ii fie recunoscuta independenta, pentru a se alipi Rusiei.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger