AcasăPoliticaBasescu revine cu precizari in legatura cu dosarul mineriadei

Basescu revine cu precizari in legatura cu dosarul mineriadei

Traian Basescu ofera o noua lamurire, tot pe Facebook, in privinta subiectului „mineriadei din 13-15 iunie ’90”, in conditiile in care, recent, Instanta Suprema a decis redeschiderea anchetei in acest dosar.

La o zi dupa ce a negat faptul ca ar fi incercat, in perioada celor 10 ani de mandat, sa blocheze dosarele privind Revolutia din ’89 si mineriada din iunie ’90, cum s-a speculat, fosutul presedinte notand ca s-ar fi asteptat ca, in tot acest timp in care a fost sef al statului, cei trei procurori generali ai Romaniei- Botos, Kovesi si Nitu- sa iasa public si sa afirme tocmai acest lucru, mai exact ca nici unul dintre acestia din urma „nu a gasit resursele morale sa spuna, „nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie…..”.”, fostul sef al statului a revenit cu o postare in acest sens.

Mai precis, cu ceea ce noteaza a fi „o ultima precizare legata de mineriada din 13-15 iunie ’90”.  In conditiile in care, scrie Basescu pe reteaua de socializare amintita, nu au fost putini jurnalistii, dar si oamenii politici si utilizatorii de Internet care au sustinut ca ar fi incercat sa inchida dosarul cu pricina pe motiv ca, avand in vedere ca in perioada respectiva era ministru al Transporturilor, ar fi pus la dipozitia minerilor garniturile care i-au adus in Capitala, fostul lider de la Cotroceni insista asupra neadevarului acestor speculatii. „Au afirmat ca motivatia mea de a inchide dosarul mineriadei este legata de faptul ca, fiind ministru al transporturilor as fi pus la dispozitia minerilor trenurile cu care au venit la Bucuresti. Nimic mai neadevarat.

La acea vreme indeplineam functia de Inspector Sef al Navigatiei Civile, imi desfasuram activitatea la Constanta si nu aveam nici o legatura cu transporturile feroviare”, noteaza, printre altele, Traian Basescu in mesajul postat sambata la pranz.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger