AcasăPoliticaPresedintele Basescu: Remarca Victoriei Nuland include si Romania. Mesajul primit este extrem...

Presedintele Basescu: Remarca Victoriei Nuland include si Romania. Mesajul primit este extrem de clar

Seful statului a comentat pe marginea criticilor aduse de catre subsecretatul american de stat unor lideri central-europeni, atragand atentia, printre altele, asupra faptului ca exista cazuri in care oficiali corupti sunt protejati de urmarire penala. Traian Basescu a subliniat faptul ca remarca Victoriei Nuland include si Romania.

In cadrul declaratiei sustinute, vineri dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, in care a anuntat ca a aprobat inceperea urmaririi penale in cazul a cinci fosti ministri, intrati in vizorul DNA in dosarul Microsoft, presedintele Basescu a facut o serie de precizari in legatura cu recentele declaratii ale subsecretarului de stat american pentru Afaceri Euroasiatice.

„Observ o abordare extrem de necinstita si care ne face rau, a oamenilor politici de la Victor Ponta la parlamentari obisnuiti sau la purtatori de cuvant ai PSD-ului. Remarca doamnei Victoria Nuland include si Romania. Nu numai Romania, dar include si Romania. Pentru mine nu este o noute, v-as aduce aminte ca inca din 2006, coruptia, prin hotarare CSAT, a fost tratata ca o amenintare asupra sigurantei nationale”, a punctat presedintele Basescu. Precizarea liderului de la Cotroceni vine dupa ce, cu doar cateva ore inainte, premierul a dat de inteles ca aceste critici ar viza Ungaria.

Ce a mai declarat presedintele in legatura cu aceasta chestiune:

  • Coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale si un caz cum este Microsoft este o proba pana la ce nivel poate ajunge coruptia si cum se distribuie, cel putin teoretic, resursele obtinute din coruptie
  • Ce ma ingrijoreaza este respingerea, de catre clasa politica, a semnalului extrem de puternic, care nu mai vine acum de la presedintele Romaniei. Poate, pe zi ce trece, va convingeti (…) ca toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei trebuie sprijinite.
  • Am mai spus-o aici, in conferinte de presa, prima cauza pentru care Ucraina a ajuns in situatia in care a ajuns este coruptia
  • Declaratia doamnei Nuland este mult mai complexa decat o atentionare
  • Cine-o trebui sa-i spuna lui Victor Ponta ca sunt parlamentari care au fost declarati prin hotarari definitive ale ICCJ incompatibili si care stau pititi prin Parlament?
  • Lucrurile acestea se vad. Si va pot spune un element extrem de rau primit de toate Cancelariile- rectificarea bugetara, care a fost semnalul discreditarii tuturor mesajelor noastre ca avem nevoie de prezenta NATO pe teritoriul Romaniei pentru a creste nivelul de siguranta
  • Nimeni n-o sa riste viata militarilor lui, atunci cand tu, ca stat care reclami nevoia de sprijin, arunci banii in campanie, sacrifici investitii si securitatea nationala pentru voturi.
  • Mesajul primit este extrem de clar: nu va bagati sub plapuma articolului 5, sa credeti ca ne puteti chema va aparam, iar pe de alta va subreziti tara.
  • Nu-s vremuri usoare, suntem intr-o regiune in acre avem o criza de securitate, cu vecini imprevizibil

Cititi si: Basescu a aprobat inceperea urmaririi penale a cinci fosti ministri, in dosarul Microsoft

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger