AcasăPoliticaBasescu reactioneaza la spusele lui Ponta: Te rog, tradeaza-ma pe mine, care...

Basescu reactioneaza la spusele lui Ponta: Te rog, tradeaza-ma pe mine, care te-am desemnat, demisionand!

In conditiile in care, seara trecuta, premierul Ponta a admis ca s-a gandit sa demisioneze din fruntea Guvernului, dar, totodata, a oferit si o motivatie pentru care nu face acest lucru, invocand faptul ca simte ca un astfel de gest ar echivala cu „o tradare a celor care” l-au votat, fosutl sef al statutul a reactionat, marti dimineata.

Si nu oricum, ci cat se poate de virulent. Concret, printr-un mesaj postat pe contul sua de Facebook, Traian Basescu ii cere, din capul locului, actualului prim-ministru sa il tradeze, pentru ca apoi, in textul postarii, sa il acuze pe premier de minciuna, punctand un amanunt pe care il considera a fi esential: Victor Ponta a fost desemnat in fruntea Guvernului de catre fostul sef al statului.

„Ponta, te rog, tradeaza-ma !!!!! (…) Mincinosul national ancearca sa ne convinga ca, daca ar demisiona, ar trada electoratul. Bietul mitoman a ajuns sa creada si vrea sa convinga o lume antreaga ca el a fost ales de popor. Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru functia de PM respectand principiul constitutional ca o alianta care a castigat alegerile cu 68% poate propune premierul”, noteaza fostul lider de la Cotroceni, adaugand ca Legislativul a aprobat propunerea presedintelui de la vremea respectiva.

Fara sa fi trecut cu vederea si faptul ca actualul premier e singurul din Europa urmarit penal, Traian Basescu isi incheie mesajul adresat lui Victor Ponta in aceeasi nota cum a inceput-o si, practic, facand acelasi apel. „De aceea, te rog, TRADEAZA-MA PE MINE, care te-am desemnat, demisionand si nu trada interesele tarii tale ramanand an functie”, conchide Basescu apelul adresat lui Ponta.

Ponta:  Inseamna ca dau tara celor care au distrus-o inainte

Mesajul fostului sef al statului a venit, in contextul in care, seara trecuta, Victor Ponta declara, la Antena 3, urmatoarele: „La Guvern, lucrurile stau in felul urmator: nu (…) ca sunt de neinlocuit, (…) dar sunt niste proiecte pe care le-am pus in aplicare si pe care trebuie sa fie duse la bun sfarsit. (…) Daca imi dau demisia de la Guvern inseamna ca dau tara celor care au distrus-o inainte. (…) Aia ar fi o tradare a celor care m-au votat”, a declarat premierul.

Anterior, in cursul zilei de luni, procurorii DNA au anuntat ca au dispus „punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, in prezent prim-ministru al Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: – fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, spalarea banilor”, se arata in comunicatul institutiei, in care se preciza, totodata, ca „in cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Ponta Victor-Viorel”.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger