AcasăPoliticaBasescu, raspuns dur pentru vicepremierul rus: Trebuie sa aflam cata vodca a...

Basescu, raspuns dur pentru vicepremierul rus: Trebuie sa aflam cata vodca a consumat inainte

Presedintele Traian Basescu a comentat, duminica, la Timisoara, declaratiile vicepremierului rus la adresa Romaniei, precizand ca afirmatiile lui Dmitri Rogozin sunt total lipsite de respect fara de statul roman.

„Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceasta declaratie. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva, ce nu reprezinta Mama Rusia”, a spus Basescu.

Referitor la explicatiile cerute de Ministerul Afacerilor Externe, seful statului a adaugat: „E o procedura absolut normala ca ministerul sa intrebe, deoarece nici MAE n-avea de unde sa stie cata vodca consumase Rogozin inainte de aceasta declaratie”, a spus Basescu, potrivit Opinia Timisoarei.

De asemenea, sambata seara, seful statului a precizat ca probabil Rogozin a facut aceste amenintari la nervi. „Cred ca era nervos si a vorbit gura fara el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul asta de vedere”, a raspuns Basescu.

Vicepremierul rus a amenintat, sambata, ca Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul sau privat, la cererea SUA, motiv pentru care data viitoare va zbura la bordul unui bombardier.

„La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, afirma vicepremierul rus.

Foto: presidency.ro

author avatar
Alina Costache
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger