AcasăPoliticaBasescu pune cruce marelui PNL

Basescu pune cruce marelui PNL

Fuziunea dintre PDL si PNL nu se va realiza niciodata, sustine presedintele Traian Basescu, convins fiind ca liberalul Klaus Iohannis nu-si va respecta angajamentele, odata incheiata campania electorala.

Traian Basescu, gata sa parieze ca PDL si PNL nu vor fuziona

Prezent la o reuniune a Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu i-a sfatuit pe membrii acestei formatiuni sa nu se lase vrajiti de cantecul de sirena al aliantei PDL-PNL, deoarece acesta nu va rezista in timp. In opinia sefului statului, cel care va sabota formarea marelui PNL este chiar prezidentiabilul Klaus Iohannis. „Din punctul meu de vedere, fuziunea PDL-PNL nu se va realiza. Daca domnul Iohannis va ajunge la Cotroceni, va uita ca a fost si PDL pe acolo, iar daca nu va ajunge, cu siguranta nu-si va aduce aminte”, a afirmat Traian Basescu, cerandu-le totodata PMP-istilor sa nu se „verse” in PDL nici daca pica fuziunea cu liberalii. La drept vorbind, seful statului nu a facut altceva decat sa reia o tema mai veche, tot de el lansata. „Eu cred ca dupa alegeri nu se va mai face nicio fuziune, indiferent care este rezultatul. (…) Nu cred ca Vasile Blaga nu se gandeste ce se intampla a doua zi daca Iohannis iese presedinte sau ce se intampla daca nu iese presedinte. Pe cine credeti ca o sa mai intereseze ce face PDL? Se vor face de ras, ca s-au dus, au cedat si numele si palmaresul”, declara,  la inceputul saptamanii trecute, acelasi Basescu.

Nu-si asuma scindarea dreptei

Pe langa pacatul de a ceda in fata lui Iohannis, seful statului il considera vinovat pe Vasile Blaga si de faramitarea dreptei. Aici insa, liderul PDL l-a avut complice pe fostul lider liberal, Crin Antonescu, dupa cum a tinut Basescu sa sublinieze. „Sa te pupi cu cei care te-au azvarlit de la guvernare peste noapte, cu cei care au facut suspendarea in 2007, care au facut suspendarea in 2012, cu cei care pana in ianuarie vorbeau de regimul Basescu si Boc ca fiind nenorocirea Romaniei (…) Pe mine nu ma intereseaza ce au facut ei, dar sa nu reproseze nimeni PMP ca a rupt dreapta, cand tocmai cei care s-au rupt de dreapta este acest hibrid ACL, carora, spre deosebire de PSD, le doresc succes in alegeri (…), dar n-am nicio remuscare cu privire la ruperea dreptei. Ruperea dreptei au facut-o Blaga si Antonescu”, a conchis Basescu.

[poll id=”840″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
675 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger