AcasăPoliticaBasescu: PSD, cu maimuta la Cotroceni

Basescu: PSD, cu maimuta la Cotroceni

Telul social-democratilor este sa modifice Constitutia astfel incat viitorul presedinte sa fie ”o maimuta” incapabila sa-l deranje cu ceva pe un premier.

Cu doua – trei aprecieri bine plasate, Traian Basescu a reusit sa bage raca intre Ponta si Antonescu

”PSD ar fi foarte multumit daca modifica Constitutia cu alegerile prezidentiale pentru a reduce puterea presedintelui si sa puna la Cotroceni o maimuta si la Palatul Victoria sa fie prea puternicul prim-ministru”, sustine Traian Basescu. Si pentru ca varianta nu-i surade, Basescu a anuntat ca este gata chiar si sa conteste inca o data legea referendumului la CCR, doar pentru a impiedica organizarea referendumului pentru aprobarea noii Constitutii concomitent cu alegerile prezidentiale. ”Nimeni nu ar intelege cum poti cere unui popor sa voteze o revizuire a Constitutiei simultan cu viitorul presedinte. Pe ce Constitutie isi face viitorul presedinte campania? Un ridicol complet in care lumea ne-ar considera neevoluati si ca stat, ar fi o nota proasta si pentru electoratul care accepta un astfel de sacrilegiu democratic. Un referendum in care spui «da» sau «nu» e democratic, dar sa pui o Constitutie cu alegerile presedintelui, e greu de acceptat”, a detaliat Basescu.

Ponta si Antonescu, unul mai ”belea” ca altul

Dupa ce a trecut viitorul in revista din punct de vedere tehnic, Traian Basescu a revenit la ”clientii” sai preferati, Victor Ponta si Crin Antonescu, pe care i-a catalogat scurt: ”doua belele” pentru Romania, cu o ”proasta reputatie (in exterior – n.r.)”. Cum insa ”beleaua” Antonescu, spre deosebire de Ponta, ”nu minte de dimineata pana seara” si e mai mai putin ”lipsit de caracter” decat liderul PSD, Basescu anunta de pe acum ca ”nu va ezita” sa-l voteze pe liberal, in varianta unei finale prezidentiale Ponta – Antonescu. Pana sa voteze Basescu (el stie cu cine) la prezidentiale, vorbele lui au actionat ca o otrava in USL, dovada inveninarea brusca a relatiei dintre cei doi lideri, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Bugetul pe 2014, nou motiv de raca politica

Presedintele Traian Basescu ameninta USL-ul ca nu va promulga legea bugetului pe 2014, ci o va retrimite la Parlament daca premierul Ponta nu va renunta la cresterea accizei la benzina. Motivul: Basescu sustine ca Executivul trebuie sa se axeze pe atragerea fondurilor europene, nu pe impovararea romanilor cu cresteri de taxe si preturi.

author avatar
Simona Badulescu
1.740 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger