AcasăPoliticaBasescu prinde aripi cu a treia suspendare

Basescu prinde aripi cu a treia suspendare

Nici nu a apucat bine Calin Popescu Tariceanu sa anunte calendarul suspendarii presedintelui, ca Traian Basescu a si intrat in campanie. Asta dupa ce si-a avertizat adversarii „ca nu o sa le fie bine”.

Traian Basescu este gata sa profite din plin de o noua suspendare

„Interventia directa si institutionala a domnului Traian Basescu la Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, in problema portofoliului si candidatului Romaniei la functia de comisar european si in scopul sustinerii pe aceasta tema a pozitiei presedintilor de partid, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, reprezinta o noua escaladare a practicilor prezidentiale neconstitutionale si o dubla incalcare a Constitutiei de catre Presedintele Romaniei”. Acesta este argumentul in baza caruia seful Senatului cere demararea procedurii de suspendare a lui Traian Basescu. Mai mult, ca actiunea sa aiba succes, Tariceanu propune suprapunerea referendumului de demitere cu primul tur al alegerilor prezidentiale.  Salutata de social-democrati, initiativa liderului PLR a fost criticata de reprezentantii opozitiei. „O prostie fara margini”, a decretat scurt vicepresedintele Ludovic Orban.  „Probabil domnul Tariceanu, in criza de idei, incearca sa iasa in fata numai ca de data asta a dat-o in bara rau de tot. Mai este o chestiune — sa dai cu piciorul in cineva care este cazut la pamant, sa te bati cu un adversar care, practic, nu are niciun fel de posibilitate de reactie. In 22 decembrie, Basescu isi termina mandatul, in Romania pe 2 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidentiale tocmai pentru inlocuirea lui Traian Basescu cu un alt presedinte. Ma si mir ca se da importanta unei astfel de declaratii care este nu numai un non-sens, este o aberatie constitutionala”, a mai spus Orban.  Opinie impartasita si de Gyorgy Frunda, care a tinut sa precizeze ca genul acesta de actiune reprezinta o mine la fileu pe care Traian Basescu nu o merita. „Parerea mea, personala, analitica este ca nu e bine, pentru ca il victimizeaza pe Basescu si aduce voturi pe plaja lui electorala, pentru persoana pe care o sustine. Normal ar fi sa-l lase in pace, ca mai sunt trei luni si i se termina mandatul si iese din viata politica”a conchis Frunda.

In lupta cu sistemul

Analiza lui Gyorgy Frunda a fost confirmata imediat de Traian Basescu, care nu a stat prea mult pe ganduri si a pariat din  nou pe cartea liderului care lupta impotriva coruptiei si a politicienilor lipsiti de scrupule. „De zece ani sunt intr-o disputa cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru ca asa a inteles el, un sistem care pe domnul presedinte Constantinescu l-a infrant, asa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic ca l-am ingenuncheat. A fost o lupta cumplita, dar energia mi-am luat-o de la oameni si aici sunt multi oameni care au crezut in mine”, a declarat seful statului, dand in acelasi timp semnalul ca este gata sa deschida un nou front de lupta.

[poll id=”835″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger