AcasăPoliticaBasescu, premier la oglinjoara

Basescu, premier la oglinjoara

Oglinda-oglinjoara, cine e cel mai tare politician din tara? – a intrebat Traian Basescu. Iar spre bucuria lui, raspunsul a fost cel clasic: ”Tu esti!”.

Traian Basescu se ridica singur in slavi: as fi un premier exceptional

Odata asigurat ca nimeni nu-i mai bun ca el, Traian Basescu nu a intarziat sa le comunice romanilor ca el ar fi cel mai bun premier: ”As fi un exceptional premier. Nu avem in politica un om care sa fie mai bun premier decat as fi eu”. Iar ca sa fie si mai convingator, fostul presedinte a adaugat ca nu ar mai taia pensii si salarii ”decat daca o situatie de criza ar impune acest lucru”. Ceea ce, fie vorba intre noi, nu constituie o mare asigurare in zilele noastre, atat de framantate si pasibile sa duca la schimbari peste noapte. Oricum, daca tot a pomenit de masura luata in 2011, Traian Basescu a recunoscut ca a platit un cost ”enorm” pentru decizia luata atunci: ”Taierile m-au costat enorm. Cineva trebuie sa-si asume si treaba asta. Nu am crezut ca pe timp de criza, solutia este sa maresti fiscalitatea. Daca maream taxele, ce garantie aveam ca vom colecta banii aceia? Atunci am spus ca facem o reducere la bugetul de stat. Situatia devenise imposibila. Ajunsesem sa ne imprumutam cu dobanzi uriase ca sa platim pensiile si salariile”. In context, fostul presedinte si comandant de nava a reeditat exemplul preferat: ”Aduceti-va aminte ce spuneam in plina criza 2009 – 2010: imi asum responsabilitatea sa duc nava <<Romania>> la chei linistit. Degeaba te rogi la Dumnezeu sa salvezi echipajul, daca nu esti suficient de priceput sa salvezi nava. Deci primul lucru care trebuie facut in situatii de criza este sa-ti salvezi tara. Daca iti salvezi tara, iti salvezi si poporul”.

Premier da, primar ba

Dupa ce a demonstrat ca functia de premier ii face intr-adevar cu ochiul, chiar daca pe vremuri afirma ca postura de prim-ministru nu-l intereseaza, fostul presedinte a sustinut ca nu este atras de o revenire in fruntea Primarie Capitalei. ”Nu voi candida (la localele bucurestene – n.r.), scopul meu este sa contruiesc Miscarea Populara si sa o duc la un scor de 15 – 20% la alegerile de anul viitor”, si-a precizat Traian Basescu prioritatile de lider al MP.

author avatar
Simona Badulescu
565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger