AcasăPoliticaBasescu: Ponta, scutul oamenilor corupti

Basescu: Ponta, scutul oamenilor corupti

Victor Ponta il ironizeaza pe seful statului

Presedintele Traian Basescu recunoaste ca a citit intr-o dunga Codul penal si ca nu a priceput mare lucru. Dar asta conteaza mai putin acum. Pentru seful statului important este ca lumea sa inteleaga ca premierul Victor Ponta este  ”tatucul” coruptilor.

Traian Basescu cere Guvernului sa corecteze Codul penal printr-o ordonanta de urgenta
Victor Ponta il ironizeaza pe seful statului

In opinia presedintelui, mica lui scapare paleste in fata incapatanarii de care da dovada Ponta. ”Eu imi asum eroarea de a nu fi inteles sensul articolului 140 (cel care se refera la utilizarea mijloacelor tehnice inainte de punerea sub urmarire penala – n.r), dar asta nu inseamna ca el nu trebuie corectat. (…)  O spun in modul cel mai serios si cu toata responsabilitatea: daca primul ministru nu isi asuma emiterea unei ordonante de urgenta care sa corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedura penala, este emblema coruptiei. Are destul altele care l-au situat deja in sfera omului corupt prin utilizarea actelor normative, ba pamanturi la Consiliul Judetean Braila, ba modul cum a tratat problema Rompetrol, incercand sa se ascunda, dar ascunzand coruptia, ba problema ASF. Toate acestea il arata ca fiind un om corupt”, a afirmat Traian Basescu.

Premierul ii rade-n nas presedintelui

Comentariile acide ale sefului statului nu l-au impresionat insa pe Victor Ponta, premierul subliniind inca o data ca buba mare este la Cotroceni. ”I-am cerut ministrului Justitiei sa mearga la CSM, sa discute cu CSM-ul. Astept propunerile domniilor lor. Dar vreau sa avem raspunsul la  urmatoarea intrebare: Codul penal este un cod bun sau rau? Pentru ca daca este rau, presedintele Traian Basescu l-a promulgat, prim-ministrul Emil Boc si-a asumat raspunderea si ministrul Justitiei, domnul Catalin Predoiu, este cel care l-a finalizat. Daca este un cod rau, vrem sa stim ca sa ii sanctionam pe cei trei: pe domnul Basescu, pe domnul Boc si pe domnul Predoiu. Daca nu, iarasi sa stim, sa ii laudam”, a declarat premierul Ponta.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger