AcasăPoliticaBasescu: Ponta, Antonescu si Zgonea sa demisioneze imediat

Basescu: Ponta, Antonescu si Zgonea sa demisioneze imediat

Seful statului considera ca atat premierul Ponta, cat si presedintii Senatului si al Camerei, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, ar trebui sa demisioneze, pentru ca Romania sa-si recastige credibilitatea in ochii Uniunii Europeane, in chestiunea modificarilor Codului Penal.

Totodata, Basescu a sustinut, vineri, in cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV, ca Ponta si Antonescu s-ar fi „inteles” ca aceste modificari sa treaca in perioada in care seful Guvernului ar fi fost la Johannesburg (la ceremonia funerara in memoria lui Mandela-n.r). „Au stiut amandoi. Aranjamentul intre Ponta si Antonescu, pe legea amnistiei si gratierii si pe modificarile la Codul Penal, s-a facut luni, inainte de plecarea lui Ponta. Amandoi au stiut foarte bine. Astazi va pot confirma ca s-au inteles amandoi ca, in timp ce Victor Ponta e la Johannesburg, aceste legi sa treaca”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele considera ca se impune ca Antonescu, Ponta si Zgonea sa renunte la functii. „Daca suntem pe drumul lung, avem o perioada in care Romania va fi monitorizata de toate tarile membre UE. Cea mai buna solutie ar fi sa o rezolvam rapid. (…) Avem o alta alternativa: ca Antonescu, Ponta si Zgonea, sa demisioneze imediat (…) Cei care au gestionat politic acest atac la statul de drept trebuie sa faca urgent un pas inapoi”, a afirmat Basescu.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger