AcasăPoliticaBasescu petrece la Neptun si se drege cu potroace in Maramures

Basescu petrece la Neptun si se drege cu potroace in Maramures

Traian Basescu se intalneste in fiecare an cu fostii colegi de facultate

”Azi aici, maine-n Focsani” este o expresie care i se potriveste de minune lui Traian Basescu, care sambata seara a petrecut la malul marii, iar duminica dimineata era la Prislop.

Traian Basescu se intalneste in fiecare an cu fostii colegi de facultate

Traditionala intalnire cu fostii colegi de facultate a avut loc la vila de protocol de la Neptun (spre deosebire de anul trecut, cand suspendarea presedintelui a impus alegerea unui restaurant constantean – n.r.) si s-a prelungit pana dupa miezul noptii. Conform participantilor, muzica a fost din anii ’70, mancarea romaneasca si amintirile din perioada studentiei: ”Am mancat, am ras. Am depanat amintiri, am facut afaceri. – Ce muzica s-a ascultat? – Muzica din timpurile noastre. Si sarmale, si friptura, si mititei si un tort imens si a fost frumos”.

Traian Basescu viziteaza ori de cate ori poate Maramuresul

Dupa doar cateva ore, duminica dimineata, seful statului descindea pe meleagurile maramuresene, la Prislop. ”Zona asta la intretaierea dintre Bucovina si Maramures (Pasul Prislop leaga cele doua zone – n.r.) are semnificatii vii pentru mine, pentru ca sotia mea este bucovineanca”, a precizat Traian Basescu. Odata ajuns in Maramures, Traian Basescu a asistat la slujba oficiata la Manastirea Prislop, inainte de a se alatura miilor de oameni veniti sa ia parte la festivalul folcloric „Hora de la Prislop”. Tinand cont de numarul mare de oameni, baia de multime care a urmat a fost pe placul lui Basescu, iar seful statului a si primit mai multe daruri de la mesterii populari prezenti la festival. Cum un localnic i-a amintit ca a fost la Prislop si anul trecut, in timpul suspendarii, seful statului a recunoscut ca perioada a fost una ”de restriste”, dar a sustinut totodata ca incercarea ”a prins bine”.

author avatar
Simona Badulescu
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger