AcasăPoliticaBasescu: Obiectivul Federatiei Ruse este sa se apropie de gurile Dunarii

Basescu: Obiectivul Federatiei Ruse este sa se apropie de gurile Dunarii

Pe baza unor analize pe care le-a facut in ultima perioada, cu privire la situatia geopolitica actuala, indeosebi la cea din estul Ucrainei, fostul sef al statului a tras cateva concluzii, pe care le-a prezentat marti in cadrul unui eveniment desfasurat in judetul Harghita.

Pe scurt, Traian Basescu sustine ca planul autoritatilor de la Moscova ar fi ca, in timp, sa se apropie tot mai mult de gurile Dunarii, pentru a avea legatura cu centrul continentului european. „Analiza mea la momentul luptelor din estul Ucrainei a fost ca obiectivul pe termen lung ale Federatiei Ruse este sa se apropie de gurile Dunarii. Federatia Rusa are nevoie de acest coridor catre inima Europei (…), iar din punct de vedere politic si geostrategic interesele sunt legate, in mod categoric, si de accesul la Dunare”, a punctat Traian Basescu.

Mai mult, fostul lider de la Cotroceni e de parere ca, in cazul in care va avea posibilitatea, Rusia va profita de orice oportunitate pentru a-si extinde teritoriul, „din Crimeea catre bratul Chilia, pentru a avea din nou frontiera la Dunare”.

Ca o concluzie a celor exprimate pana la momentul respectiv, Basescu a opiniat ca „niciodata Federatia Rusa nu va mai pleca din Transnistria, as vrea (…) sa nu existe dubii”.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger