AcasăPoliticaBasescu: o armata de propagandisti s-a repezit sa acuze ca eu am...

Basescu: o armata de propagandisti s-a repezit sa acuze ca eu am blocat dosarele revolutiei si mineriadei

Deranjat de anumite comentarii aparute in spatiul public, fostul sef al statului s-a folosit de contul sau de pe o cunoscuta retea de socializare pentru a raspunde la ceea ce considera a fi un adevarat atac al unor „propagandisti”, in privinta unor acuzatii care il vizeaza, si anume ca ar fi blocat ancheta in dosarele Revolutiei si al Mineriadei din 1990.

Pe langa faptul ca neaga acuzatiile aduse, sustine Traian Basescu, atat la TV, dar si in mediul online, fostul lider de la Cotroceni arata cu degetul in directia celor trei procurori generali ai Romaniei, din timpul celor doua mandate ale sale in fruntea statului, insumand zece ani, lasand sa se inteleaga ca s-ar fi asteptat ca macar unul dintre ei sa fi iesit in spatiul public si sa faca precizari clare din care sa reiasa ceea ce considera a fi adevarul spuselor sale. „Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie ’90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie. In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna, „nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie…..”.”, sustine fostul presedinte, intr-un mesaj postat, vineri in jurul pranzului, pe contul sau de Facebook, prin intermediul caruia comunica, indeosebi dupa incheierea mandatului prezidential, aspecte pe care le considera a fi demne de expus public.

Mai mult, ca o concluzie a postarii sale, Traian Basescu isi exprima convingerea ca justitia autohtona va face lumina in aceste doua dosare importante. „Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face, justitia nu va fi pe deplin credibila pina cind nu va da o solutie celor doua dosare”.

Va reamintim ca, recent, Instanta Suprema a confirmat cererea prpcurorlui general, privind redeschiderea anchetei in dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990”.

364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger