AcasăPoliticaBasescu nu s-a pierdut cu Firea

Basescu nu s-a pierdut cu Firea

Traian Basescu a mers, ieri, la Parchetul General.  Desi nu a stat mai mult de 30 de minute, fost presedinte a intrat ca suspect in dosarul deschis ca urmare a plangerii senatorului PSD Gabriela Vranceanu Firea si a iesit cu calitatea de urmarit penal.

Traian Basescu este urmarit penal pentru santaj

„Vorbaret” nevoie mare pe Facebook, Basescu nu a vrut sa dea declaratii presei, dar nici cu procurorii nu a stat la palavre. Dupa ce i s-au adus la cunostinta acuzatiile si a cerut prin avocatii sai termen pentru consultarea dosarului, fostul presedinte a parasit sediul Parchetului General. Afara a dat peste cativa protestatari care l-au huiduit si l-au trimis la puscarie. O ora mai tarziu, Parchetul a anuntat oficial inceperea urmaririi penale pentru santaj: „Azi, 18 martie 2015, domnul Basescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a-i fi adusa la cunostinta invinuirea, context in care aparatorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului. In cauza constituita ca urmare a plangerii formulate de catre doamna Firea Gabriela, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus, prin ordonanta din data de 11 martie 2015, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de domnul Basescu Traian sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj”.

Gabriela Firea si-a pregatit strategia de atac

Gabriela Firea sustine ca fostul presedinte a facut presiuni asupra ei

Nici nu a apucat Traian Basescu sa plece de la Parchet ca „partea vatamata”, recte Gabriela Firea, s-a si apucat sa povesteasca pe ce se va baza pledoaria ei. „Avocatul meu si cu mine vom sustine cu tarie faptul ca declaratiile fostului presedinte, in ceea ce ma priveste, in calitate de comunicator si membru al comisiei Nana, nu pot ramane simple speculatii politice si, de asemenea, nu pot fi tratate cu aceasta conotatie si lejeritate ca in politica se poate afirma ceva”, a afirmat Firea, reclamand ca Traian Basescu a incercat sa exercite o presiune psihica asupra ei.

Ginerele fostului presedinte, pe mana DNA

Radu Pricop a ajuns pe mana procurorilor anticoruptie

Dosarul „Mosia Bratienilor”, in care este urmarit penal si ginerele lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, a fost preluat de procurorii anticoruptie, reprezentantii DIICOT confirmand ca si-au declinat competenta in favoarea DNA. Initial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la data de 26 mai 2014 inceperea urmaririi penale pentru mai multi faptuitori, printre care se afla si Radu Pricop, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu retrocedari ilegale de terenuri din judetul Arges.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
870 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger