AcasăPoliticaBasescu: Nu e posibila fuziunea PDL-PNL. Sa realizeze un acord de sustinere...

Basescu: Nu e posibila fuziunea PDL-PNL. Sa realizeze un acord de sustinere a candidatului dreptei

Presedintele Traian Basescu este de parere ca fuziunea PDL-PNL nu e posibila,  solutia pentru unificarea dreptei fiind realizarea unui protocol de sustinere a candidatului la prezidentiale, de catre PNL, PDL, FC, PMP si PNTCD.

”Nu cred ca este posibila aceasta fuziune”, a spus Traian Basescu, intr-un interviu acordat adevarul.ro, referindu-se la Congresul anuntat de PNL si PDL pentru aprobarea fuziunii.

Seful statului sustine ca o solutie ar fi realizarea unui acord privind activitatea presedintelui, pe teme precum statul de drept, UE, NATO, securitatea nationala, functionarea institutiilor de securitate.

”Doua-trei pagini de document politic, care sa vizeze ce isi asuma candidatul dreptei la prezidentiale. In jurul lui ar trebui sa se stranga PNL, PDL, Forta Civica, PMP. Sa isi asume obiectivele presedintelui, pentru ca va avea un guvern si o majoritate parlamentara de opozitie. Trebuie semnat un protocol, daca nu din turul intai, atunci in turul doi. Obligatoriu, toate aceste forte politice, din care nu trebuie exclus PNTCD, chiar daca a avut un rezultat prost la europarlamentare, sa sustina candidatul dreptei”, a mai precizat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger