AcasăPoliticaBasescu nu e pe lista invitatilor la aniversarea Senatului. Tariceanu: Nu cred...

Basescu nu e pe lista invitatilor la aniversarea Senatului. Tariceanu: Nu cred ca prezenta sa este una oportuna

Numele sefului statului nu figureaza pe lista invitatilor la aniversarea celor 150 de ani de la infiintarea Senatului, lucru confirmat, miercuri, de catre actualul presedinte al Legislativului, Calin Popescu Tariceanu.

Precizand ca aceasta hotarare nu este una personala, Tariceanu a sustinut ca a avizat lista invitatilor la evenimentul din 17 iunie. „Decizia referitoare la neinvitarea presedintelui nu este una personala, pentru ca nu pot sa decid in numele Senatului. (…) Am discutat acest lucru in Biroul Permanent al Senatului, a fost un consens ca nu are rost sa facem invitarea presedintelui. Dar pentru trimiterea invitatilor, eu am semnat, eu am pus viza mea pe acea lista”, a spus Tariceanu.

Cat priveste motivul acestei decizii, Tariceanu a amintit faptul ca seful statului a militat in numeroase randuri pentru un Parlament unicameral. „Nu vreau sa cream un moment penibil, tinand cont ca presedintele Romaniei a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiintarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precadere nu numai despre traditia si istoria Senatului (…), ci doresc sa abordam si rolul Senatului in perspectiva urmatorilor ani. (…) In acest moment festiv, nu cred ca prezenta domniei sale este una oportuna in aula in care vom sarbatori acest eveniment„, a sustinut politicianul.

Totodata, Tariceanu a precizat ca la eveniment a fost invitat Regele Mihai, si ca la aniversarea de saptamana viitoare Casa Regala va fi reprezentata de catre principesa Margareta, care va sustine un discurs.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger