AcasăPoliticaBasescu, nemultumit: Presedintele nu a informat ca, in iunie, Romania a acceptat...

Basescu, nemultumit: Presedintele nu a informat ca, in iunie, Romania a acceptat cotele

Uniunea Europeana nu poate formula obligatii la adresa unui stat, in privinta cotelor de refugiati, pentru simplul motiv ca acest aspect nu apare consemnat in Tratatul de la Lisabona, sustine Traian Basescu.

Cum chestiunea refugiatilor se mentine arzatoare, iar recent actualul lider de la Cotroceni anunta, dupa sedinta CSAT, ca este posibil ca UE sa ceara Romaniei sa primeasca un numar mai mare de migranti, fata de cel pe care statul roman a anuntat ca il poate gazdui, fostul sef al statului a criticat faptul ca Iohannis nu a facut public  faptul ca a convenit, inca din iunie, la Consiliul European, ca Romania sa accepte un anumit numar de azilanti.

Presedintele Romaniei (Klaus Iohannis-n.r) nu a informat ca, in iunie, Romania a acceptat cotele. Le-a acceptat in raport de cifra care era evaluata atunci – pana in mai: 40.000 de migranti. Un principiu cand este acceptat, nu mai poti da inapoi„, atrage atentia Basescu, subliniind ca numarul acestor persoane poate sa tot creasca.”Parerea mea ramane ca Romania face o mare greseala acceptand refugiati pe teritoriul sau”, a reiterat fostul sef al statului, adaugand, din nou, faptul ca Parlamentul ar trebui sa adopte o decizie in acest sens, pentru a „fixa pozitia pe care o are Romania” si pe care nimeni nu o poate „intoarce”.

Nu in ultimul rand, fostul presedinte l-a contrazis pe succesorul sau la Cotroceni. „Ieri am aflat cu stupoare de la presedintele Iohannis ca Uniunea Europeana ne obliga. UE nu poate obliga niciun stat membru” in chestiunea cotelor, pentru simplul fapt ca acestea nu sunt mentionate in tratatul de la Lisabona, a mai precizat Traian Basescu.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger