AcasăPoliticaBasescu, necrutator la adresa lui Iohannis: "A fost cam degeaba" la Varsovia

Basescu, necrutator la adresa lui Iohannis: „A fost cam degeaba” la Varsovia

„A fost cam degeaba” la Summit-ul NATO de la Varsovia – e concluzia pe care a tras-o Traian Basescu despre succesorul sau la Cotroceni, urmarind declaratiile facute de primul om in stat la finele reuniunii din capitala poloneza.

Facand o analiza a rezultatelor obtinute de partea romana, in comparatie cu Polonia sau statele baltice, spre exemplu, Traian Basescu nu s-a ferit sa foloseasca – seara trecuta, la Romania TV- o serie de cuvinte dure cand a fost vorba despre concluziile anuntate de catre primul om in stat. „Cred ca dl. Iohannis este in euforia neintelegerii concluziilor, comunicatului acestui summit. (…) Unul care nu intelege de ce a fost acolo e eurofic, iar eu ii spun ca a fost cam degeaba”, considera fostul sef al statului, Basescu aducand in discutie doua „proiecte” pe care le-a avut Romania, inainte de aceasta reuniune de la Varsovia – „o flotila (…) sub comanda NATO, ceea ce nu s-a intamplat si a dorit sa abia acelasi tratament cu balticii si cu Polonia pe flancul sud-estic, ceea ce iar nu i s-a intamplat”.

In continuarea argumentatiei sale, fostul presedinte a dat de inteles ca statul roman ar fi putut obtine mai mult de la aceasta reuniune si ca nu vede unde ar putea fi vorba de un atat de mare succes al discutiilor, amintind ca daca in tarile baltice se vorbeste despre „batalioane de lupta”, in timp ce la noi e vorba despre o „brigada de antrenament”. „Discutam declaratia neghioaba a presedintelui in functie al Romaniei – nu a obtinut nimic decat sa-si puna propriile trupe sub steag NATO”, a conchis Traian Basescu.

La finele Summit-ului NATO de la Varsovia, desfasurat vineri si sambata, liderul de la Cotroceni a facut o serie de declaratii, amintind, printre altele, faptul ca poate „spune cu toata certitudinea ca a fost un Summit de succes pentru Romania”, dar si ca „prin rezultatele Summitului, Romania isi consolideaza pozitia ca stat membru NATO si actor regional care contribuie efectiv si eficient la mentinerea securitatii si stabilitatii intr-o zona marcata de numeroase riscuri si provocari. Atat Declaratia privind Securitatea Transatlantica, cat si Declaratia Finala a Summitului, adoptate astazi (sambata-n.r), acopera toate temele de interes pentru Romania, toate temele care au fost cuprinse in mandatul care a fost aprobat de CSAT”.

326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger