AcasăPoliticaBasescu, misiune de pace in Orientul Mijlociu?

Basescu, misiune de pace in Orientul Mijlociu?

Traian Basescu si Mahmoud Abbas au discutat despre pacea din Orientul Mijlociu

Subiectul instaurarii pacii in regiune a fost abordat atat in timpul intalnirii cu presedintele Israelului, Shimon Peres, cat si cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Traian Basescu si Mahmoud Abbas au discutat despre pacea din Orientul Mijlociu
Mahmoud Abbas

”Am discutat si cu liderii israelieni, am discutat cu Mahmoud Abbas si am exprimat speranta ca se va gasi formula compromisului”, a declarat Traian Basescu, la finalul intalnirilor oficiale. In context, seful statului roman a mai adaugat ca ”rostul negocierilor este sa aduca pacea, nu sa restabileasca adevarul istoric, adevarul istoric poate sa ramana in cartile de istorie” si a dat un exemplu deja celebru: Franta si Germania: ”Cele doua mari natiuni ale Europei au inchis cartea de istorie si au negociat pacea. Este cea mai lunga perioada de pace din istorie. Cred ca aceasta regiune (Orientul Mijlociu – n.r.) poate privi la Europa”.

Preocuparea lui Traian Basescu pentru pacea din regiunea in cauza este ”citita” de unele persoane in ”cheia” Victoria Nuland, subsecretarul de stat american despre care premierul Victor Ponta afirma ca ”a venit (in Romania – n.r.) pentru un subiect confidential, discutat in CSAT”. Indiferent de caracterul oficial sau secret al mesajelor transmise si primite in ultima perioada, Traian Basescu a tinut sa mai clarifice un lucru: ”Romania sustine fara rezerve initiativa de pace a secretarului de stat american, John Kerry, in conflictul israeliano-palestinian”.

author avatar
Simona Badulescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger