AcasăPoliticaBasescu: "Miscarea Populara a fost ideea mea. Nu exclud sa devina partid"

Basescu: „Miscarea Populara a fost ideea mea. Nu exclud sa devina partid”

Seful statului a afirmat, miercuri seara, ca ideea infiintarii Fundatiei Miscarea Populara a fost ideea sa, dar ca nu se va numara printre membrii acesteia, cata vreme va fi presedinte, ci va supraveghea ca formatiunea sa existe. Totodata, Basescu nu exclude varianta ca fundatia sa se transforme in partid politic.

„Da, a fost ideea mea sa lansam o astfel de fundatie. Dar nu voi avea nicio contributie la conducerea ei, nu voi fi nici macar in bord, desi legea imi permite, dar voi veghea si o voi incuraja sa existe. La conducerea ei se va afla un om de prestigiu, probabil din lume culturala sau chiar jurnalistica”, a spus Traian Basescu, intr-o emisiune la B1TV.

In noua formatie nu se vor gasi politicieni, a adaugat seful statului. „Exista o presiune formidabila pentru punere sub control politic a institutiilor statului, care e nesanatoasa pentru stat. Institutiile nu vor rezista la nesfarsit. De aceea, trebuie creata o pozitie inversa, prin intermediul celor neangajati politic, cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor”, a spus seful statului.

Basescu a anuntat ca, atata vreme cat va fi la Cotroceni, nu va face parte din Miscarea Populara. Si ca inca nu a fost ales un lideral fundatiei. „Nu voi face parte din Miscarea Populara cat sunt presedinte (…). S-a oferit Cristian Diaconescu sa o lanseze. Trebuie gasit un om credibil, care sa fie o expresie a neangajamentului politic – un om cu prestigiu care poate sa fie din zona afacerilor, cultura, jurnalism”, a mai spus presedintele.

Totodata, liderul de la Cotroceni nu exclude varianta ca fundatia sa se transforme in partid, dar ca daca acest lucru se va intampla va depinde strict de membrii acesteia. Basescu spune ca va parasi randurile Fundatiei Miscarea Populara in cazul in care acest lucru s-ar produce. „Nu exclud acest lucru, dar nu vreau ca fundatia sa fie un buffer pentru partidele politice. Daca se va transforma in partid eu voi pleca. Aceasta fundatie n-are decat peste un an, peste doi, peste trei sa se transforme in partid, daca va fi ceea ce vor romanii. In acel moment misiunea mea va fi incheiata si voi pleca”, a adaugat Basescu.

author avatar
eNational
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger