AcasăPoliticaBasescu lasa Republica Moldova mostenire lui Iohannis

Basescu lasa Republica Moldova mostenire lui Iohannis

Fostul presedinte isi indeamna urmasul sa opinteasca la unirea Romaniei cu Moldova: ”Acest proiect poate fi realizat in patru-cinci ani, important este sa existe vointa politica”.

Traian Basescu ii cere lui Klaus Iohannis sa demareze procesul unirii Romaniei cu Republica Moldova

Urmatorul proiect de tara ar trebui sa fie unirea Romaniei cu Republica Moldova, a sustinut Traian Basescu de la tribuna Scolii de Vara a PMP. ”Cand vorbesc de proiect de tara pentru urmatorii ani nu ma refer la termen lung, la termen mediu, este un proiect de patru-cinci ani care trebuie bine sustinut, bine argumentat si, mai ales, bine finantat de Guvern pentru a se realiza interconectarile. Avand in vedere ca Republica Moldova este asociat la Uniunea Europeana, finantarile de la Uniunea Europeana sunt deschise, deci Romania ar avea de contribuit cu cofinantari, nu este vorba de o inglodare a Romaniei in cheltuieli, ci de o coparticipare cu sume mult mai mici decat valoarea proiectelor. Important este sa existe proiectele, sa existe vointa politica pe ambele maluri ale Prutului ca astfel de proiecte sa se realizeze”, a detaliat Basescu, adaugand si ca s-ar bucura foarte daca unirea, un demers de ”interes national care nu are culoare politica”, ar avea loc mandatul lui Klaus Iohannis: ”De ce nu, dar sa se intample si pentru asta trebuie deschise discutii cu Chisinaul la nivel oficial si fara ocolisuri”.

”Lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008”

Dupa ce i-a facut agenda presedintelui Iohannis, Basescu l-a luat la refec pe premierul Victor Ponta – pe care il acuza ca a urmat cararea batatorita de Calin Popescu Tariceanu facilitand cresterea consumului in dauna investitiilor. ”Romania are o crestere economica, din pacate nu este generata de investitii, este generata de cresterea consumului. Este o crestere care acum este suportabila, dar e o crestere bazata pe consum, care ne va duce la situatia in care am ajuns in 2009, 2010, pentru ca nu este o crestere bazata pe investitii (…) In acest an, Romania are cel mai scazut nivel al investitiilor din ultimii zece ani. In timpul crizei, in timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la suta mai mult decat anul acesta, cand lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008”.

Presedintele, cu ”Mertanul” la ”DACIA”

Klaus Iohannis a vizitat, ieri, uzina ”DACIA” de la Mioveni, ocazie cu care a dat de exemplu investitiile majore si de succes.

Klaus Iohannis a descins dintr-un Mercedes in curtea napadita de Dacii

Fan al firmei de automobile Mercedes, Klaus Iohannis nu a ezitat sa recunoasca rolul si calitatea celebrei Dacii bastinase. ”Masina Dacia a fost si este un simbol pentru viata romanilor, dar si pentru imaginea Romaniei in lume”, a decretat seful statului. ”Astazi, in uzina de la Mioveni sunt fabricate peste 60 de masini intr-o singura ora, care ajung apoi in zeci de tari pe patru continente. Dacia are o contributie semnificativa la Produsul Intern Brut al Romaniei, iar vanzarea masinilor Dacia in strainatate inseamna 8% – foarte mult – din exporturile noastre. Cresterea vanzarilor Dacia pe marile piete din vestul Europei si nu numai este indiciul clar al competitivitatii producatorilor de la Mioveni”, s-a referit Iohannis la importanta economica a masinii care a reprezentat cu cinste Romania in lume. ”Romania puternica poate sa se dezvolte in jurul unor investitii majore si avantajestrategice cum este si cazul acestui sector industrial care creeaza locuri de munca si care contribuie la prosperitatea unei intregi comunitati”, a conchis presedintele Iohannis la finalul vizitei.

[poll id=”1083″]

author avatar
Simona Badulescu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger