AcasăPoliticaBasescu, la summitul de la Haga: Romania si-a indeplinit toate obligatiile asumate...

Basescu, la summitul de la Haga: Romania si-a indeplinit toate obligatiile asumate la Seul

Prezent la reuniunea la nivel inalt de la Haga, pe tema securitatii nucleare, seful statului a tinut sa precizeze ca Romania si-a dus la indeplinire toate obiectivele asumate in cadrul precedentului summit, cel de la Seul.

Dupa doua zile de intruniri, timp in care Basescu a discutat, printre altii, si cu liderul de la Casa Alba, Barack Obama, dar si cu alti inalti demnitari prezenti la Summit-ul Securitatii Nucleare de la Haga, seful statului a prezentat cateva concluzii ale discutiilor. Principala este aceea ca Romania a dus la indeplinire obiectivele asumate in 2012, la Seul, si, desi tara noastra a primit o serie de recomandari in cadrul unei inspectii, acestea au fost indeplinite.

„Este un tip de summit extrem de interesant si este intr-un spirit aparte. Fiecare tara isi asuma angajamente specifice tarii, care vizeaza intarirea securitatii nucleare. Ca toate celelalte state, si Romania a avut un set de angajamente, iar zona cea mai sensibila este a acceptarii controalelor si monitorizarii AIEN, iar cea de-a doua zona sensibila este legata de contributii la fondurile agentiei in vederea desfasurarii a diverse actiuni. Romania si-a indeplinit toate obligatiile asumate la Summit-ul de la Seul, prin cele doua inspectii care au avut loc in ceea ce priveste securitatea instalatiilor nucleare nationale. La una dintre inspectii s-au facut 25 de recomandari, recomandari neesentiale pentru securitate si ele au fost integral indeplinite”, a precizat presedintele.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger