AcasăPoliticaBasescu, la bilantul MApN: Armata romana se incadreaza intre "bine" si "foarte...

Basescu, la bilantul MApN: Armata romana se incadreaza intre „bine” si „foarte bine”

Seful statului a participat, joi dimineata, la bilantul Ministerului Apararii, ocazie cu care a sustinut, intr-un discurs, faptul ca armata romana se apropie de calificativul „foarte bine”.

Chiar si asa , seful statului considera ca e nevoie ca armata sa isi sporeasca si mai mult capacitatea de reactie. Totodata, presedintele considera ca situatia din zona – respectiv cea legata de Crimeea si Rusia – mai exact „impredictibilitatea federatiei Ruse ne obliga sa analizam posibilitati de reactie”.

Programele de capacitate de lupta a armatei au fost modernizate in ultima perioada, a mai punctat Basescu. „Prima reactie a politicului si a armatei trebuie sa fie cresterea capacitatii de reactie a armatei. Asta inseamna cresterea de resurse la rectificarea bugetara. (…) Desi ultimii ani, ani de criza, au redus consistent bugetele militare, nu putem sa nu observam ca se apropie de finalizare programul Pirahna, (…) ca programul de reabilitare a avioanelor C-130 s-a realizat. (…) As spune ca pentru mine armata se incadreaza intr-un calificativ dintre „bine” si „foarte bine”, este undeva intre cele doua, cu apropierea mai mare de ‘foarte bine’, in raport cu resursele pe care le-a avut”, a concluzionat Traian Basescu, insistand ca e nevoie sa se puna accent pe cresterea capacitatii de reactie a armatei romane.

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger