AcasăPoliticaBasescu joaca din nou cartea referendumului

Basescu joaca din nou cartea referendumului

Traian Basescu nu se dezice. Seful statului  promite ca le va face viata amara adversarilor pana in ultima zi de mandat, motivand ca-si doreste sa fie in continuare ”un presedinte implicat”.

Traian Basescu nu-si slabeste nicio secunda adversarii politici

Ca prima mutare, Basescu a declarat ca intentioneaza sa convoace un nou referendum pentru Parlament unicameral, care sa se suprapuna cu primul tur al alegerilor prezidentiale. In felul acesta, seful statului ar avea un motiv sa se implice in campania electorala care se anunta deja a fi una tensionata. ”La ce s-a ajuns acum depaseste orice imaginatie si din punct de vedere al valorii Parlamentului (…), iar daca partidele ar fi in situatia de a avea un numar mic de locuri probabil ar trebui sa fie mult mai exigent cu cei pe care ii propun pe liste sau candidati in sistem uninominal. (…) Ce-ar spune domnul Ponta, spre exemplu, daca, atunci cand va planifica alegerile prezidentiale, (…) emit si decretul de organizare a unui referendum pentru reconfirmarea ideii de Parlament unicameral? Pentru ca procedura am parcurs-o. Asta ar insemna pentru dansul liniste? As fi un presedinte care il deranjeaza, dar el nu tine cont ca infrange vointa romanilor exprimata clar de a avea Parlament unicameral si 300 de parlamentari”, a afirmat presedintele, in cadrul unei emisiuni televizate.

I s-a facut de o mediere scurta

Dupa ce a aruncat bomba cu referendumul, Traian Basescu s-a gandit sa toarne gaz si pe focul care mistuie de luni bune USL-ul. Concret, in timp ce liberalii si pesedistii vorbesc din ce in ce mai des de divort, sefului statului i s-a nazarit sa se aseze la masa negocierilor cu Victor Ponta si Crin Antonescu. ”Mi-as dori mult o discutie cu liderii partidelor de guvernamant. (…)Institutional, sunt partenerii mei”, a declarat presedintele.  Inainte ca intalnirea sa fie batuta in cuie, Basescu a tinut sa avanseze posibilele teme de discutie. ”Avem ca prioritate consolidarea justitiei, a doua prioritate este legata de o crestere economica de peste 3% – Romania poate avea o crestere intre 3 si 4%-, continuarea proceselor de integrare, Schengen, zona euro. Toate sunt posibile daca facem ce trebuie. E bine sa avem o intelegere politica”, a conchis seful statului.

Nu-i iarta nici pe pedelisti

Desi sustine ca-si doreste un presedinte din zona dreptei, Traian Basescu se declara dezamagit de varianta propusa de PDL. ”Nu sunt fericit cu candidatura lui Catalin Predoiu pentru ca il stiu mai bine. (…) Este presedintele care ar asigura o liniste deplina peste tara”, a explicat seful statului,  taxand si prestatia democrat-liberalilor din ultima perioada. ”M-am saturat de povestea ca din cauza lui Basescu nu creste nimic. Asta era povestea in PDL. Iata, m-am despartit de un an de PDL si astept marii lideri care stateau ascunsi de Basescu, bagati in sertare, nu le dadeam eu voie sa iasa de acolo. (…)  Sigur, vor da si presedintele Romaniei dintr-atata crestere”, a mai spus Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger