AcasăPoliticaBasescu: Iohannis i-a vandut pe romani

Basescu: Iohannis i-a vandut pe romani

Traian Basescu e foc si para pe succesorul sau, dupa ce a aflat ca acesta a promulgat Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor. „Presedintele a abdicat fara sa fie rege”, a comentat Basescu.

Traian Basescu sustine ca presedintele a abdicat de la indatoririle sale

Intr-o postare pe pagina lui de socializare, fostul presedinte marturiseste ca Iohannis l-a deceptionat profund, demonstrand ca este un politician marunt, care nu este demn de functia pe care o ocupa. Iar explicatia pentru aceasta caracterizare neonoranta o ofera tot Traian Basescu, acesta sustinand ca actualul sef al statului a tradat increderea pe care romanii i-au acordat-o „Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege. Promulgand fara sa obiecteze Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, presedintele Iohannis si-a abandonat cea mai importanta prerogativa, aceea de a-i reprezenta si de a lucra pentru cei care l-au ales”, a afirmat Basescu, precizand ca actul normativ trebuia sa ajunga in dezbaterea Curtii Constitutionale. „Mare deceptie cand am constatat ca legea nu este atacata la Curtea Constitutionala si iata de ce: numar de parlamentari conform noii legi: 466; numar de parlamentari conform referendumului din 2009: 300.

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind alegerile parlamentare fara sa tina cont de referendumul din 2009

Daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr-un referendum validat, presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor”, a explicat fostul presedinte. In opinia acestuia, Klaus Iohannis „a abdicat de la indatoririle constitutionale in conditiile in care avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a CCR care, in mod indirect, il obliga la reactie”. „In realitate, romanii au fost <<putin vanduti>> pentru linistea presedintelui in relatia cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis sa fie loial Constitutiei si propriului popor?”, a conchis Traian Basescu.

Premierul il ironizeaza pe seful statului

Codul fiscal este un document bun si pana la 1 septembrie se va gasi o formula constitutionala pentru adoptarea lui, a declarat Victor Ponta. In context, acesta a sustinut ca „lucrul bine facut”, cu care se laudat presedintele Iohannis in campanie, s-a dovedit a fi doar un lucru anapoda. Reactia premierului vine dupa ce seful statului a promulgat Codul de procedura fiscala desi a respins Codul fiscal. „Nu avem Codul fiscal, dar avem Codul de procedura fiscala. Adica avem caruta, dar nu avem caii. Poate asa se lucreaza nemteste, nu stiu sau romaneste. Nu pot sa spun decat un singur lucru — ca in continuare cred ca o decizie politica, suta la suta politica, gresita, afecteaza, pana la urma, dezvoltarea noastra economica”, a afirmat premierul.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger