AcasăPoliticaBasescu instiga la comiterea de infractiuni

Basescu instiga la comiterea de infractiuni

Declaratiile presedintelui Traian Basescu legate de existenta unui ofiter acoperit printre aspirantii la prima functie in stat au inceput sa-i irite din ce in ce mai mult pe politicieni, care sunt de parere ca seful statului a mers prea departe.

Lui Traian Basescu i se reproseaza ca a mers prea departe cu povestea candidatului acoperit

Fara sa ofere indicii concrete, presedintele a reluat, ieri seara, versiunea damboviteana a povestii cu agentul 007. La fel ca si in interventiile precedente, Basescu i-a cerut candidatului cu CV-ul masluit sa-si recunoasca faptele de arme din trecut. Mai ales ca, spune seful statului, raspunsurile oferite de Ilie Sarbu, in calitatea acestuia de vicepresedinte al Comisiei de control SIE, „acopera doar o jumatate” din subiect. „Domnul Sarbu a mintit prin omisiune astazi, si nu numai astazi. Dansul este intr-o lunga campanie, de cand am facut aceasta afirmatie la un post de televiziune, nu conteneste sa isi aduca aminte ca nu exista ofiter acoperit. In familia dansului, vrea sa spuna. (…) Eu cred ca ar fi foarte bine sa stim exact ce am declarat eu. Eu am spus ca este un fost ofiter acoperit sau un ofiter acoperit, pentru ca, atunci cand stii despre cineva ca a fost ofiter acoperit, nu stii si cand i-a incetat mandatul si acesta este un lucru pe care trebuie sa il afli inainte de a fi candidat la Presedintie. Cetateanul sa stie ca are un presedinte care nu are nimic de ascuns”, a afirmat Traian Basescu. Totodata, acesta a mentionat ca va da mai multe detalii la momentul potrivit, aratand ca electoratul trebuie sa voteze in cunostinta de cauza. „Cand vorbim de presedintele Romaniei, CV-ul trebuie sa fie complet si electoratul sa stie cine este cel care candideaza”, a conchis seful statului.

Face un joc periculos

Intentia presedintelui de a-l demasca pe „candidatul acoperit” nu este privita insa cu ochi buni de politicieni. Printre cei care au criticat la scena deschisa demersul lui Traian Basescu se numara si Razvan Ungureanu, prim-vicepresedinte PDL si fost director SIE. „Presedintele deja trece dincolo de limita exagerarii politice si a discursului politic si se apropie periculos de mult de limita instigarii la comiterea de infractiune. In cazul in care are documente si documentele sunt dovezi peremptorii, opozabile in justitie si crede ca pe seama lor pot fi incalcate articolele legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, atunci s-o faca, dar o face pe riscul domniei sale. Este cetatean al Romaniei si trebuie sa se supuna tuturor legilor, asa cum ne supunem cu totii”, a explicat Ungureanu. In plus, acesta il acuza pe seful statului ca incearca „sa starneasca o furtuna suplimentara in Romania. „Efectul acestui tip de declaratie in lumea mai umbroasa a cooperarii dintre serviciile de informatii este devastator, pentru ca arata ca exista posibilitatea in Romania ca oamenii politici, indiferent de nivelul pe care il ocupa, sa se preteze la jocuri politice, in conditiile in care au avut acces ca beneficiari legali la informatii confidentiale”, a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

[poll id=”844″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.933 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger